Hlavní obsah

Chlap, který budí respekt! Se 120 kily metá přemety a v ruce má granát

lik, jabSport.cz

Rozhodl se pro totální změnu. 120kilový Jevgenij Orlov vsadil všechno na jednu kartu. Zápasník, který reprezentoval Ukrajinu na olympiádě v Londýně, sebral kufr a odjel do Česka. Tady začal před devíti měsíci se sestrou nový život. Ona jako nadějná tenistka, on jako zápasník MMA, kterého čeká 10. října v Praze řežba těžkých vah pod organizací IAF.

Jevgenij Orlov vsadil všechno na jednu kartu. Zvolil ČeskoVideo: Sport.cz

 
Článek

Jeho proporce budí respekt, když si stoupne na váhu, ručička se blíží 120 kilům. Přesto je s touto masou gymnasticky a pohybově výše než většina sportovců. Na zemi válec, který má sílu, když v postoji trefí, posadí vás na zadek. S tímto sportovním arsenalem chce uspět v kleci.

„Vyměnil jsem zápas za MMA, protože jsem měl problémy s ukrajinskou zápasnickou federací. Chtěl jsem zápasit za Rumunsko. Dali mi pas, občanství a byl jsem připraven jet na olympiádu, ale nedovolili mi to, proto jsem se rozhodl nasměrovat kariéru k MMA," vysvětlil své životní rozhodnutí třicetiletý Orlov.

Žádné prudké pohyby, když není potřeba, jde o zbytečné plýtvání energií. Tu si schovává. Když dostane povel, nastaví tělo do pohotovostního režimu. Medicinbal pleskne o zeď, zavěšený těžký pytel dokáže bez problémů rozpohybovat. Dynamicky si poradí s činkou, kettlbell v jeho ruce vypadá jako dětská hračka. Velký chlap, který má velké plány.

„Adaptoval se úplně v pohodě. Žeňa je usměvavý kluk, který mezi nás zapadl. Hodně chce, což je velká výhoda. Je vidět, že je zápasník a má zažité určité věci. Když dokážeme využít jeho dispozice, umí předvést velký granát," okomentoval svého nového svěřence trenér Ondřej Pála, který patřil před lety k evropské boxerské špičce, nyní stojí za vznikem IAF.

Desátého října čeká Orlova třetí zápas v MMA, na galavečeru IAF se proti němu postaví v pražské hale O2 universum Alexander Cverna.

„Rozhlédl jsem se kolem, sbíral informace a v Česku je teď MMA na vzestupu, je na dobré úrovni, navíc je populární, proto jsme se rozhodli přijet do Prahy. Chci ukázat, čeho všeho jsem schopen, jsem připraven vítězit," vzkázal soupeři chasník, který uprostřed Evropy žije svůj sen. Zda bude naplněn, záleží jen na něm. Za dva týdny ho čeká důležitý krok. Proti němu bude stát stejně těžký zápasník, který má za sebou už devět MMA zápasů.

„Žeňa může mít před sebou slibnou budoucnost, je velice pohyblivý, na tréninku metá přemety, dává stojky na hlavě, atleticky je připravený výborně. Pokud doladí techniku v postoji, určitě u něm uslyšíme," je přesvědčený Pála.

Reklama

Související témata: