Hlavní obsah

Můžu boxovat s každým na světě, říká česká jednička. Získá titul?

Praha

Dalšího velkého zápasu se dočká český bojovník Vasil Ducár. Tentokrát nepůjde o MMA, K1, ale opět vkročí do ringu jako boxer. V červnu prohrál duel o pás světového šampiona organizace IBO v křížové váhové kategorii do 90,7 kg s Jihoafričanem Kevinem Lerenou z JAR na body a vysněný titul nezískal. Teď je tu další výzva, 16. listopadu souboj o mistrovský pás organizace WBC, který drží Francouz Herve Lofidi.

Foto: Facebook: Vasil Ducár

Vybojuje ve Francii Vasil Ducár mistrovský pás organizace WBC?

Článek

Ducár prohrál v profesionálním ringu jediný duel, a to se současnou světovou trojkou. V červnu byl nad jeho síly Lerena z Jižní Afriky. Předtím porazil Samuela Kadjeho, který je podle žebříčku nyní světové číslo 62. Nyní ho čeká boxer, který je na 67. příčce, samotný Ducár je o 36 míst výše.

Jak velký vliv může mít fakt, že soupeř bude boxovat doma, je šampionem a vy jste cizinec a vyzyvatel?

Velký vliv. Jsem přesvědčen, že pokud bude zápas alspoň trošku vyrovnaný, rozhodčí se přikloní k domácímu boxerovi. Budu muset být přesvědčivě lepší, nejlépe vyhrát před limitem. Plánuji urvat výhru.

Jaký má být váš vítězný plán?

Od začátku budu systematicky pracovat na soupeři, abych vyhrál každé kolo.

Žebříčkově jste výše, takže role favorita připadne vám?

To se uvidí až v ringu, žebříček není až tak důležitý. Ve Francii jsem už šel proti domácímu favoritovi, který byl výše postavený a zvítězil jsem. Žebříček, to jsou jen papírové předpoklady, bude rozhodovat aktuální forma. Co jsem soupeře studoval, věřím ve svoji výhru.

Co vám dal zápas s Lerenou, co můžete využít 16. listopadu?

Dal mi sebevědomí, že jsem natolik vyzrálý, že můžu boxovat s každým na světě. Navíc věřím, že tak kvalitní soupeř jako Lerena Lofidi není ani z poloviny.

Představení boxerů
Herve Lofidi
Věk31
Výhry12
Porážky3
Pořadí ve světě67. místo
Pořadí ve Francii4. místo
Vasil Ducár
Věk29
Výhry8
Porážky1
Pořadí ve světě31. místo
Pořadí v Česku1. místo

Kde se budete připravovat?

Budu trénovat víceméně po celém Česku - Znojmo, Brno, Praha. Jsem ve spojení s tím nejlepším, co česká boxerská scéna nabízí.

Zápasíte v boxu, K1, MMA, kam směřujete sportovní kariéru?

Moje kariéra jde tím směrem, jak si přeje život, myslím (smích). Neodmítám žádné nabídky. Minulý týden jsem zápasil na galavečeru IAF podle pravidel K1 v MMA rukavicích a měsíc na to jdu 12 kol v boxu. Takhle to mám nastavený od počátku, klidně se může stát, že dám box, přijde nabídka a další měsíc budu v kleci. Cesta je cíl a takhle mě to baví.

Reklama