Hlavní obsah

Rekordní počet zraněných, klasika ale bude. Těžké váhy slibují tvrdý fight

Praha

Více než deset zápasů nabídne páteční galavečer bojových umění Heroes Gate v Praze. A právě počet zápasů, dvanáct, přidělal organizátorům nejednu horkou chvíli před vypuknutím 23. ročníku, který nabízí zápasy boxu, K-1 a MMA. „Startovku provázely obrovské problémy. Je hodně galavečerů a spousta zraněných. Za poslední týden jsem postupně oslovil a měnil devatenáct bojovníků, soupeřů, což je asi rekord,“ přiznal nekončící maraton vyjednávání Pavel Touš, jeden z organizátorů.

Foto: Facebook: HEROES GATE

Daniel Škvor, zkušený kickboxer, který se také představí na 23. ročníku Heroes Gate.

Článek

Zranění, jev, kterému se zápasník v tvrdé přípravě někdy nevyhne. Někdo má své vrtochy, a ne každý nabízený soupeř se mu líbí. Svoji roli může sehrát i nemoc, jindy je složitá logistika, víza, někomu nevyhovují finanční podmínky. Sestavit fight kartu na první pokus snad ani nejde. I proto se někteří bojovníci dozvědí jméno soupeře až pár dnů před galavečerem. Někdy musí přijmou i fakt, že boj nebude.

„Největší trable byly u Matouše Kohouta a Filipa Macka. U obou se měnil soupeř pětkrát," přiznal Touš, který je také jedním z předních českých rozhodčích.

Foto: Facebook: Pavel Touš

Pavel Touš jako rozhodčí.

Vše se uklidní až na vážení. Po něm se komplikace výrazně sníží. Žádné tréninky, sparingy, bojovníci doplní tekutiny, najedí se a pořadatelům spadne první kámen.

„Já moc stres nemám, už mám za sebou spoustu galavečerů, problémy jsou vždy. Mám kolem sebe skvělou partu, Ládu Kutila s Ondrou Běhálkem a my se otrávit nenecháme," snaží se být nad věcí Touš.

Heroes Gate, hlavní karta
Box 3x3min 63kg
Kelvin Soquessa vs. Ladislav Horvath
K1 3x3min -70kg
Martin Pála vs. Nikita Kurbatov
MMA 3x5min -73kg
Ondřej Petrášek vs. Abmael Ribeiro da Luz
K1 3x3min -70kg
Láďa Krištůfek vs. Eduard Fatychov
K1 3x3min -70kg
Tadeáš Růžička vs. Zahid Zairov
MMA 3x5min -70,3kg
Matouš Kohout vs. Felipe da Silva Maia
K1 3x3min -93kg
Daniel Škvor vs. Levy Kuyken
MMA 3x5min -64kg
Filip Macek vs. Lucas Tenorio
K1 3x3min title fight HW
Michal Reissinger vs. David Vinš
(Součástí budou ještě tři zápasy v boxu a MMA, které celý galavečer v 18 hodin otevřou)

Heroes Gate na Podvinným mlýně v pátek zažije 23. ročník. V roce 2010 založil tuto společnost bývalý reprezentant v boxu Ladislav Kutil. Počáteční myšlenka byla jasná - box a K-1, jenže v posledních letech tyto sporty v Česku válcuje MMA, což se projevuje i při skladbě zápasů.

Organizaci Heroes Gate se podařilo také dovézt v roce 2011 do Prahy světového šampióna a boxerskou legendu Mikea Tysona, který zde předával pás mistra světa Ivanu Buchingerovi ve sportovní hale na Výstavišti.

Duben 2019. Michal Reissinger posadil Kamila Kaldunskije několikrát na zadek.Video: Sport.cz

„Za ty roky se nejvíce změnilo směřování galavečerů. K-1 a box už tolik netáhnou. Všichni chtějí vidět MMA. My měli vždy MMA jako doplněk a zaměřovali jsme se na kvalitní postoj. O to je skládání karty těžší," nezastírá změnu preferencí Touš, který očekává přece jen jednu klasiku. Počítá, že do haly přijede na dva tisíce fanoušků. Oficiální kapacita je okolo 1300 míst, s prostorem okolo ringu vyšplhá počet návštěvníků na dva tisíce. V pátek by mělo být tedy plno.

„Skvělých zápasů bude určitě více. Myslím, že máme skvělou kartu. Hlavním zápasem večera je David Vinš s Michalem Reissingerem o titul v těžké váze v K-1. Tohle bude velmi atraktivní duel, na který se fakt moc těším," má Touš svého favorita.

Oba zápasníci si vyměnili už pár slov na sociálních sítích, kdy si připomněli neuskutečněné duely z minulosti. Teď jde historie stranou, pátek bude realitou a v ringu se ukáže.

„Bude to tvrdý zápas, ale já chci být vítěz. Díky všem za pomoc v přípravě," vzkázal Reissinger fanouškům. „Vyhraju v tvrdém souboji na blízko. Trénoval jsem na bitvu, takže to přesně diváci dostanou," odpověděl zase soupeř na webu czechfighters.cz.

Reklama

Související témata: