Hlavní obsah

Ostrá slova! Prý mě nekompromisně ukončí. Tvrdě ji zlomím, kontruje jediná Češka mezi elitou

UFC je snem pro většinu zápasníků MMA na světě. Kdo vkročí, nechce se tohoto puncu kvality zbavit. Lucie Pudilová zamíří za pár dnů do USA, 25. ledna ji čeká souboj s Američankou Justine Kishovou. Pro českou bojovnici jde o poslední duel ze současného kontraktu v UFC, výsledek a výkon může výrazně nasměrovat její budoucnost. Zůstane? „Na Štědrý den jsem trénovala dopoledne, na Silvestra jsem měla normálně dvě fáze tréninku,“ neubrala si pětadvacetiletá Příbramská střela ani přes vánoční svátky.

Foto: Archiv: Lucie Pudilová

Lucie Pudilová v přípravě v navštívila Kubu a Nizozemí.

Článek

Do přípravy jste zařadila i sparingy a kempy v zahraničí, kde jste všude byla od minulého zápasu, který jste v srpnu 2019 prohrála s Antoninou Ševčenkovou?

Na několik dní jsem odletěla na Kubu, potom jsme byli s trenérem také v Holandsku několik týdnů, kde jsem měla tréninky velmi pestré, někdy i třífázové.

A co sparingy?

Samozřejmě každý den.

Foto: Archiv: Lucie Pudilová

Lucie Pudilová (uprostřed) v přípravě vyrazila také do Nizozemí.

Na co jste se zaměřili?

Primárně na postoj - thajský box a kickbox, pochopitelně také nechyběl wrestling zaměřený na MMA, BJJ v kimonu, judo a grappling. K tomu drilování technik a kondiční tréninky v gymech a v přírodě.

Součástí vaší přípravy byla také zkušená Gemaine de Randemieová, která na konci roku bojovala v UFC s Amandou Nunesovou...

Co se týče strikingu s Gemaine, musím říct, je skvělá a zkušená bojovnice, k tomu výborný člověk, tak jako všichni ostatní, co jsme se s nimi potkali. Výborně se o nás postarali. Měla jsem možnost, to je důležité pro nastávající zápas, trénovat za zavřenými dveřmi, a to opravdu se zkušenými trenéry a sparing partnery.

Provedli jste nějaké úpravy v přípravě?

Ano, v některých detailech tréninku jsme provedli změny, ale pořád vycházíme ze základu. Co se týče stravy, tak to je obdobné, základ je základ. O stravu a suplementaci se mi stará můj trenér (Ladislav Erdélyi), zná nejlépe za ty roky, jak můj metabolismus reaguje v určitých fázích našeho dlouhodobého tréninkového konceptu. Trenérský tým jsme jinak výrazně nerozšířili, jen zmíním, že tady máme jednoho zkušeného zápasníka a trenéra z Kuby, který je velmi dobrý ve stylu Luta livre. O tom ví své i náš velmi zkušený bojovník a trenér Bohumil Lungrik.

Foto: Archiv: Lucie Pudilová

Lucie Pudilová v přípravě v Příbrami.

Vaší soupeřkou 25. ledna bude v USA Justine Kishová, co byste o ní řekla?

Je to kvalitní thaiboxerka, je tvrdá a odolná, fyzicky je také na vysoké úrovni, určitě se snažila posunout ve wrestlingu směrem k MMA.

Kdo je favoritkou?

To předvedu v zápase.

Soupeřka měla zápas naposledy před dvěma roky, může to být vaše výhoda?

To, že Justine měla poslední zápas v MMA před dvěma roky, je sice pravda, ale podle informací, které mám, tak byla i zraněná, ale také trénovala a snad i měla nějaké zápasy v thajském boxu v Thajsku. Nad tím, jestli to bude moje výhoda, nepřemýšlím. Jdu bojovat a vyhrát. Budu bojovat tvrdě, tak jako vždy, co jsem s MMA začala.

Berete tento duel jako fight o bytí a nebytí v UFC, půjde o boj o další smlouvu?

V UFC chci rozhodně zápasit dál. Vím dobře, že je o mě zájem a aby to tak zůstalo, tak budu taková, jaká jsem, vždy budu bojovat, jak nejlépe umím.

Ze současné smlouvy s UFC máte za sebou tři zápasy, tři prohry, ale za dva jste obdržela bonus za duel večera 50 tisíc dolarů...

Prohry v UFC byly vždy těsné. Věřím, že chyby, které jsem udělala v některých zápasech, hlavně v posledním s Antoninou Ševčenkovou, tak jsem se z nich poučila. Vše ukáže nastávající zápas. Budu na domácí půdě soupeřky, určitě to bude atraktivní a tvrdý boj.

Pokud by nedopadlo UFC, kde byste chtěla zápasit?

Zápasím v UFC a udělám a dělám vše proto, aby to tak zůstalo. Ano, ve světě je několik organizací, které jsou na vysoké úrovni, ale nyní se soustředím na nadcházející zápas a určitě budu bojovat, abych vyhrála, nebudu zápasit na nějakou jistotu ve směru bodovacího systému.

Podobný plán má i soupeřka, ne?

Kishová se zmínila na sociálních sítích, že mě nekompromisně ukončí, je dobře, že si to myslí. Já mám hlavu a v ní boj nastavený tak, že ji tvrdě zraním, stejně jako několik soupeřek před ní. Jsem odhodlaná ji zlomit.

Po posledním duelu v UFC jste reagovala na negativní hlasy některých fanoušků k vašemu trenérovi, už se situace uklidnila, případně řeči neřešíte?

Jsou fanoušci a fanoušci. Vážím si všech, kteří nám věří a dokážou nás podpořit, i když se mi nedaří. Fanoušci mají své názory, a já to respektuji. Ve směru k mému trenérovi a naší další spolupráci jsem se vyjádřila jasně. Teď je teď, co bude potom, se uvidí...

Reklama

Související témata: