Hlavní obsah

Skvělý úspěch na dosah! Další Čech míří do UFC

Praha

Třináct výher v řadě, neporažen od roku 2012. Vizitka, která zvoní. A ví to i slavná UFC. David Dvořák se může stát pátým českým MMA bojovníkem, který se představí v elitní světové organizaci. Podle zatím neoficiálních informací nastoupí sedmadvacetiletý zápasník 14. března na turnaji v Brasílii, kde by měl v souboji s domácím Brunem Silvou nahradit zraněného Číňana Su Mu-ta-er-ťiho.

Foto: Profimedia.cz

Davida Dvořáka čeká zápas v UFC

Článek

"Internetem se začala šířit zpráva, kterou momentálně nemohu komentovat. Vím, že mi fandíte a podporujete mě, a to je pro mě hnací motor. Rád bych vás požádal o trpělivost a klid na trénování. Jakmile to půjde, podělím se s vámi o detaily," uvedl Dvořák na sociální síti. Jeho jednání s UFC potvrdila i organizace OKTAGON MMA, se kterou v Česku spolupracuje. Sport.cz v sobotu ráno oslovil přímo zápasníka i jeho trenéra Patrika Kincla. Zatím platí informační embargo.

„Rozhodně cizinu stále řešíme, musím mít ale další zápas, měl jsem dlouhou pauzu, poslední fight jsem měl v červenci minulého roku. Pokud bojovník nezápasí, zájem opadá," řekl Sport.cz Dvořák před dvěma týdny. Podle současných zpráv zájem neopadl.

Dvořák má na kontě 20 zápasů v MMA, z nichž sedmnáct vyhrál. Souboj se Silvou by se měl uskutečnit v muší váze (do 57 kg).

Zahraniční angažmá hradeckého bojovníka, to je téma, které rezonuje už několik let. "Už dlouho jsem plánoval, že chci být ve světě, ale vše se zkomplikovalo kvůli finančním problémům s XFN, takže si teď musím dát nějaké zápasy doma, abych měl peníze na nějaký kemp a přípravu. Chtěl bych zápasit v červnu, červenci, kde to bude, ještě nevím," řekl Dvořák v dubnu minulého roku po další výhře. Poté si připsal ještě jednu.

Duben 2012. David Dvořák si v kleci připsal dvanáctou výhru v řadě.Video: Sport.cz

Prvním českým zápasníkem v UFC byl Karlos Vémola. Premiérový zápas si připsal v roce 2010, celkem odbouchal šest duelů, dva vyhrál. Druhým byl Viktor Pešta. Mezi lety 2014 až 2017 měl pod touto stájí pět fightů, v jednom zvítězil. V roce 2017 se probojovala do UFC také Lucie Pudilová, ta má na kontě sedm duelů pod touto organizací, dva vyhrála. Na premiéru čeká v polotěžké váze Jiří Procházka, šampion japonské organizace Rizin. Mezi elitu se probil také uzbecký Čech Machmud Muradov, ten dosavadní dva souboje vyhrál. Nyní se pod značkou top kvality má objevit také Dvořák.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články