Hlavní obsah

Na cestu za ruským tvrďákem si český boxer přibalil přání od plavecké komety

Praha

Ve čtvrtek večer opět vkročí do velkého boxerského světa. Vasil Ducár se v Kazani pobije v křížové váze s neporaženým Alexejem Jegorovem z Ruska. „Pokud chci vyhrát, budu muset být o hodně lepší, než soupeř. Nejlépe ho ukončit před limitem. Soupeř je hodně tvrdý, kondičně je na tom taky velmi dobře. Ale díval jsem se, že má rezervu v rychlosti a myslím si, že to by mohla být cesta,” má jasno český profesionál.

Boxer Vasil Ducár se chystá na Rusa. Štěstí mu přišla popřát i plavkyně Barbora Seemanová

 
Článek

Ducár několik let kombinoval box s MMA a K1, ale teď vidí jasný cíl, chce se dostat mezi úzkou světovou špičku v boxu. Jeho soupeř je v první světové dvacítce, Čech uzavírá první čtyřicítku.

Pro úspěch proto rozšířil svůj tým. Francouzský manažer Tarik Saadi mu domlouvá kontakty a zápasy v zahraničí a česká boxerská legenda Ladislav Kutil má na starosti přípravu a zápasy v Česku. „Vasil se sám dostal neskutečně vysoko. Má atraktivní styl. My mu poskytneme profesionální podmínky na přípravu, aby mohl ukázat, co v něm opravdu je," je přesvědčený o progresu Kutil.

Soupeři patří devatenácté místo na světě v křížové váze. Český boxer je v žebříčku na 40. příčce. Osmadvacetiletý Jegorov stihl od roku 2016 deset duelů, všechny vyhrál. O dva roky starší Ducár má osm výher a dvě porážky. Největším úspěchem českého boxera je výhra nad Francouzem Samuelem Kadjim, kterého v září 2018 knokautoval sedm sekund před koncem 10. kola a získal pás šampiona WBF.

Na posledním tréninku před odletem do Ruska se Ducár dočkal také nečekané podpory. „Každé úterý mám trénink v kickboxu, který miluji, je to pro mě odreagování. Vasilovi přeji pevný nervy a hodně štěstí," nechala se slyšet devatenáctiletá úspěšná česká reprezentantka v plavání Barbora Seemanová.

Ducár, policista speciálních jednotek, by se rád představil i před českými fanoušky. V hlavě má soupeře, se kterým by se rád v ringu pobil. „Chtěl bych udělat jasno v tom, kdo je u nás jednička v křížové váze. S Vencou Pejsarem jsme podobně na světovém žebříčku. Jsem si jistý, že tento zápas by fanoušky hodně bavil a zajímal. Český titul mě láká," chce vyčistit Ducár český stůl. Nejdříve ho ale čeká ruská šichta.

Reklama