Hlavní obsah

Na Pudilovou si brousí zuby postrach amatérek

Praha

Jména jsou odtajněna. A tohle bude ženská válka. Do bojiště vstoupí osmička zápasnic v malých rukavicích. Čtyři Češky a čtyři Slovenky byly vybrány do pyramidy projektu Oktagon Underground. "Máme fantastickou osmičku do 61 kilo. Celkově nás čeká vážně našlapaný ženský pavouk a dovolím si říct, že lepší to být už nemohlo,“ mne si ruce promotér Ondřej Novotný.

Foto: Facebook: Lucie Pudilová

Lucie Pudilová, jak si povede v pyramidě Oktagon Underground?

Článek

Bývala zápasnice UFC, šampionka zahraniční organizace, mistryně světa, finalistka Oktagon Výzvy, mladá a ostrá naděje, špička v postoji. Tohle je směs, která má už v květnu zvednout fanouškům adrenalin.

Kdo se tedy představí v kleci? Za Česko nastoupí Lucie Pudilová, Magdaléna Šormová, Tereza Bledá a Tereza Dvořáková. Slovenské barvy budou hájit Lucia Krajčovič, Lucia Szabová, Alena Gondášová a Paula Marčišová.

Foto: Facebook: tereza_ronda_bleda

Tereza Ronda Bledá a Jiří Procházka po tréninku.

„Na české straně pochopitelně rezonuje účast jediné československé zápasnice v UFC - Lucie Pudilové, na kterou si už brousí zuby celá zbývající trojice českých holek, které si na ní chtějí udělat jméno. Hned ji vyzývá Tereza Bledá, která nastoupí vlastně do svého prvního „profi zápasu", ale je to velký talent, který byl postrachem soupeřek v amatérech," tuší štípanou Novotný.

Čtyřka Češek na jedné straně, proti nim Slovenky. Vítězky se poté potkají ve finále. Celkově se mezi všechny zápasníky, i muže, rozdělí 2 750 000 kroun.

Zkušená Pudilová a proti ní Bledá. Od této dvojice si oranizátoři slibují podívanou v postoji. Ale dojde na ní? Na jedné straně zkušená bojovnice, která se roky pohybuje ve světě, na druhé straně neporažená amatérka a velký talent.

„Lucka je nejlepší zápasnice v Česku. Má za sebou vítězství a několik velmi těsných porážek v nejprestižnější organizaci světa UFC. Chce se v kariéře vyvíjet a proto musím přijímat, ale i sama vyhledávat ty nejkvalitnější výzvy. V Oktagon Underground bych chtěla Lucii Pudilovou. Tohle je opravdu velká výzva a skok, ale věřím, že to zvládnu a ukážu své kvality. Zatím jsem neměla příliš možností to ukázat, ale o to lepší ten zápas bude! Věřím, že předvedeme skvělou bitvu!" je odhodlaná Češka s přezdívkou Ronda, která si v amatérkách připsala šest bitev, všechny vyhrála. Jenže nezapomínejme na Šormovou a Dvořákovou.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Všem přeji jen to nej do roku 2020! Hlavně zdraví,to je nejdůležitější!!! #Vepřoun ⭐️🐽🐖

Příspěvek sdílený Tereza Dvořáková (@ttereza_dvorakova),Pro 31, 2019 v 12:02 PST

Pohled Lucie Pudilové
"Vzhledem k současné situaci nemůžu s nikým spárovat, zápasy nepůjdou na sherdog, je to taková exhibice, tak jsem si řekla, proč ne, dám si ostrý sparingy. Zároveň uvidím, jakou úroveň budou mít soupeřky, třeba tam poznám sparingpartnerky do budoucna."

„Na slovenské straně uvidíme dobře známou mistryni světa v thajském boxu, tou je Lucia Krajčovič. Dále Finalistka OKTAGON Výzvy „Silent Killer" Szabová, která je neporažená jak v thajském boxu, tak v MMA," komentuje další jména Novotný. A nekončí.

Pravidla OKTAGON UNDERGROUND
Zápasy se budou odehrávat v kleci
Bojovníci budou zápasit v MMA rukavicích
Zápas bude trvat 3 kola po 3 minutách a v případě remízy se zápas rozhodne v extra kole navíc
Dovoleny jsou všechny známé techniky postoje a také klinč a práce na pletivu, obojí však musí být aktivní
Zápas lze pomocí takedownu přesunout i na zem, kde je po třech vteřinách aktivní kontroly uznán jako úspěšný a boj se vrací zpět do postoje
Ti, kteří se nedostanou do pyramidy, budou mít ještě šanci zúčastnit se tzv. v „super-fightech” a rezervních zápasech pro turnaj, které se pro případy zranění očekávají
Foto: Facebook: Magdalena Sormova - WMMA fighter

Magdaléna Šormová, zápasnice MMA.

„Podařilo se nám dostat i Magdu Šormovou, kterou jsme dlouho chtěli a mluví se o ní, jako o další české UFC zápasnici. Dále Dvořákovou, která je absolutní špička v postoji a taky už dlouho uvažuje o tom, že by se dala na MMA."

Která z vybrané osmičky vyjde jako vítězka?

V zápasech Oktagon Underground se představí bojovníci v celkem pěti vypsaných vahách a pyramidovém systému, z čehož jedna váha bude věnována ženám. Finále bude vždy československé. Zápasy nebudou započítávany do oficiálních statistik. Další pyramidy budou představeny v následujících dnech.

Reklama