Hlavní obsah

Ohromí tato vybraná pětice svět? Šanci mají i tři česká jména

Praha

Jak vidí ve světě naděje českého a slovenského MMA? Kdo má šanci prorazit a uspět? Server cagesidepress.com zmínil trojici, která je v UFC - David Dvořák, Jiří Procházka a Machmud Muradov. Připomněl také Lucii Pudilovou, která na začátku roku pod touto organizaci ještě zápasila. Koho však tento server ale vidí jako české a slovenské naděje do budoucnosti? Vybral pět jmen.

Foto: Facebook: Lajoš Klein

Ludovit Klein, velká slovenská naděje na UFC.

Článek

„Určitě jsem rád, že se moje jméno na seznamu objevilo. Je to další motivace a těší mě, že i skoro po roce nezápasení, se o mně v zahraničí ví," řekl Patrik Kincl, který čeká na duel v KSW a okomentoval další čtyři vybraná jména.

Ludovit Klein, Slovensko

Zápasník, který má spoustu zkušeností. V pětadvaceti letech má za sebou už 18 profesionálních zápasů, jen dvakrát prohrál. Bojovník, který v oktagonu vyniká nebezpečným kopem na hlavu, tím proslul. V každém zápase se zlepšuje. On může být prvním slovenským bojovníkem v UFC. „Jsem zařazen do skvělé společnosti. Klein je podle mého slovenská špička. Má velké cíle a dělá vše, aby jich dosáhl," je přesvědčený Kincl.

Foto: Instagram: Patrik Kincl

Patrik Kincl si na životní zápas musí počkat. Kdy bude?

Magdaléna Šormová, Česko

Jedenáct zápasů a devět výher. Po čtyřech vítězstvích prohrála se Světlanou Gotsykovou a přišla o mistrovský pás ukrajinské organizace WWFC. Šormová je silná v grapplingu a často hrozí submisí. Solidní je také její ground and pound. Pokud dostane zápas na zem, má velkou šanci na výhru. „Ze zařazení do pěti nadějí mám samozřejmě radost. Pozitivně hodnotí hlavně moji zem, tak v následujících týdnech bych v rámci Oktagon Underground ráda ukázala, že i postoj stojí za to," připomíná česká zápasnice nový připravovaný projekt, do kterého byla vybrána, stejně jako například Lucie Pudilová.

„Šormová je to nejlepší, co nabízí české ženské MMA. Zkušená, technická, zatím jen neměla příležitost o tom přesvědčit českou MMA veřejnost. Věřím, že tohle se brzy změní," tipuje Kincl.

Patrik Kincl, Česko

Bojovník, který má za sebou 32 profesionálních duelů, ve třiceti letech stále bojuje na velké scéně. V minulosti zápasil v ACB a prohrál jen s Albertem Duraevem, nyní má kontrakt s polskou stájí KSW. Od roku 2017 zápasil před domácími fanoušky. Zápasník, který 16 duelů z 22 vyhraných ukončil předčasně. V současné době má tři vítězství v řadě. Naposledy prohrál s Karlosem Vémolou.

Foto: Facebook: Magdalena Sormova - WMMA fighter

Magdaléna Šormová, zápasnice MMA.

Lukáš Chotěnovský, Česko

Tři zápasy mezi profesionály a tři výhry, žádná porážka. Využívá svého dobrého pohybu a slušných úderů. Chotěnovský se ukázal jako výbušný zápasník, jde o technického strikera. „Chotěnovský patří do našeho týmu, takže bezesporu na seznamu má být (smích). Je reprezentantem nové školy, co se chystá v MMA prosadit. Je to druhý vicemistr z amatérského mistrovství světa v době, kdy tam byli i zápasníci s pěti profi zápasy," připomíná Kincl.

Foto: Repro video

Slovák Martin Buday (vlevo) a proti němu Ukrajinec Jevhenij Orlov v Košicích.

Martin Buday, Slovensko

Osm zápasů v těžké váze a sedm výher. Buday je zápasník, která vyletěl v posledních dvou letech. Je to patrně nejlepší naděje z východní Evropy, píše cagesidepress.com. V profesionálech má skóre 7:1, v amatérech měl bilanci 3:0. Mimo jiné sbíral úspěchy v BJJ.

„Možná jen v té těžké váze mám problém. Podle mého tam patří Michal Martínek. Má lepší skóre než Buday, má za sebou cenný skalp v podobě UFC veterána (Viktor Pešta) a velkou zkušenost ze zahraničí. Nic na tom nemění fakt, že se mu zápas nepovedl," dodává Kincl.

Reklama

Související témata: