Hlavní obsah

Pirát jde do boje, štípat se bude i elitní boxer. Přijde peklo?

Praha

Devadesátka nabídne totální peklo. Těmito slovy byla označena další váhová kategorie v projektu Oktagon Underground. A jde o nálož, kde se představí velká jména. Jedním je například světový boxer Vasil Ducár. Dále se do bitvy chystá Samuel Pirát Krištofič. Sedm večerů, pět váhových kategorií a vždy československé finále. Premiérový večer je v plánu 16. května. "Tohle budou přestřelky, očekávám opravdu hodně tvrdých zápasů,“ věří výběru promotér Ondřej Novotný.

Samuel Pirát Krištofič, jeden z bojovníků Oktagon UndergroundVideo: OKTAGON MMA

 
Článek

Na české straně je v devadesátce tato osmička. Vasil Ducár, Ondřej Raška, Jakub Klauda, Daniel Vítovec, Matěj Peňáz, Pavel Salčák, Matěj Hrkal a Zdeněk Polívka. Na Slovensku půjdou do pyramidy tito bojovníci. Matyas Viszlay, Jozef Wittner, Jakub Benko, Vlasto Čepo, Samuel Krištofič, Erik Tlkanec, Lukáš Eliáš a Michal Baláž.

Matěj Peňáz, aktivní zápasník největší kickboxerské organizace Glory. Vedle něj Vasil Ducár, který se také představí pod organizací OKTAGON MMA poprvé. Bojovník, který má skvělý postoj, poznal i MMA. „Čekám pořádný fighty a střet různých stylů. Těžko tipovat jakékoliv výsledky. Tyhle zápasy by nikdy nepřišly, nebýt současné situace. Půjde o zajímavý porovnání dnešních Instagram fighterů, a nás, kteří jsme začínali jako opravdický underground v malých sokolovnách s pár diváky," těší se Ducár, kterému patří 69. místo na světě v křížové váze.

Na slovenské straně bude patrně největším tahákem Samuel Pirát Krištofič, vítěz reality show OKTAGON Výzva a jeden z neskloňovanějších bojovníků na scéně. Elitní Jozef Wittner, jeden z nejlepších welterových bojovníků na Slovensku. Dále zkušený thaiboxer Jakub Benko nebo nebezpečný boxer Vlasto Čepo.

„Devadesátka nabídne totální peklo. Extrémně zajímavá jména na obou stranách. Na české dva zástupci, které jsme viděli i v OKTAGON Výzvě – Raška a Salčák. Dva skvělí thaiboxeři Klauda a Vítovec. Fantastický obojživelník, vlastně více než obojživelník, Vasil Ducár. Vynikající boxer, který má zkušenosti i s MMA. A v neposlední řadě hvězda K1 a Glory a vlastně jediný český borec, který tam dokáže vyhrávat Matěj Peňáz," komentuje českou stranu pavouka Novotný.

Slova chvály má i pro slovenskou partu bojovníků. „Na druhé straně to není o nic horší, ba co víc, jsou tam dokonce borci z předních míst welterové váhy. Elitní Wittner, vrací se Pirát Krištofič, Vlasto Čepo, který má naplánovaný první zápas pod OKTAGONEM – vynikající boxer. Dále famózní thaiboxeři Benko nebo Baláž."

Foto: Martin Kabát

Vasil Ducár, co předvede?

V zápasech Oktagon Underground se představí bojovníci v celkem pěti vypsaných vahách a pyramidovém systému, z čehož jedna váha je věnována ženám. Finále budou vždy československá. Turnaje se odehrají v Česku a na Slovensku, termíny se budou střídat. Dosud oznámená jména jsou špičkou jak na české i slovenské straně. A díky tomuto specifickému konceptu se potkají soupeři, kteří by jinak neměli šanci.

Všech sedm turnajů Oktagon Underground budou moci fanoušci sledovat každou sobotu od 20 hodin na online platformě OKTAGON.TV.

Reklama

Související témata: