Hlavní obsah

Šílený, pak ale řekl: Nikoho se nebojím. Dojde na bitvu legendy s mistrem knokautů?

Na pár metrů a na vlastní oči viděl, jak jeho potencionální soupeř sestřelil neporaženého. Stačilo 20 sekund a Daniel Cormier se nestačil divit. Více než stodesetikilový Francis Ngannou doslova uzemnil Jairzinho Rozenstruika o víkendovém galavečeru UFC 249. „Pokud Stipe Miočič nebude zápasit, budu bojovat s Francisem o pás já. Je to tak jednoduché, nikoho se nebojím,“ cituje server scmp.com Cormiera.

Foto: Jasen Vinlove, Reuters

Francis Ngannou udeřil a Jairzinho Rozenstruik žil jen 20 sekund. Rozhodčí duel radši ukončil.

Článek

Miočič je šampionem těžké váhy organizace UFC, ale v USA nemá kde pořádně trénovat, navíc pracuje jako hasič a bojuje s koronavirem. Jenže UFC ho chce vidět v kleci, aby obhajoval mistrovský pás. Naposledy stál v oktagonu v srpnu minulého roku, kdy porazil právě Cormiera.

Situace této trojice je následující. Miočič je šampionem, Cormier je v žebříčku první a Ngannou druhý. Cormier by si rád dal třetí duel s Miočičem, pokud to nepůjde, rozdá si to s Predátorem, a tím je Ngannou. On postojář, sniper, který stále hrozí, Cormier zemař. Dva odlišné typy, dva odlišné styly boje. "Šílený, moc šílený," řekl Cormier také k poslednímu duelu, který Ngannou nemilosrdně ukončil za 20 sekund.

„Pokud Stipe nebude bojovat, pak Francis Ngannou získá zápas o titul. Veškerý respekt k němu, ale nebojím se nikoho. Budu bojovat s kýmkoli na jakékoli planetě," nechal se slyšet Cormier.

„Musíme dohodnout zápas Stipe vs. Cormier, nebo zjistit, jestli nepůjde do zápasu Francis," řekl k této rovnici prezident UFC Dana White.

Cormier se přiklání k trilogii s Miočičem. Zatím mají vzájemné bitvy nerozhodně. „On vyhrál jeden zápas, já vyhrál jeden, tohle by bylo pro mě skvělé," netají se Cormier, který je o téměř patnáct centimetrů menší než Ngannou. „Nechci být knokoutován, to se stane, pokud s ním budu stát. Pravděpodobně bych s ním celou dobu zápasil na zemi, dokud bych ho neukončil," naznačil plán jedenačtyřicetiletý Američan.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

ARE YOU KIDDING?! @FrancisNgannou 🤯🤯

Příspěvek sdílený ufc (@ufc),Kvě 9, 2020 v 8:37 PDT

A jak vidí tuhle variantu muž, který poslední čtyři výhry ukončil v kvapíkovém tempu? 0:45, 0:26, 1:11 a 0:20 sekund. Časy, ve kterých své protivníky přejel. Dvakrát K.O. a dvakrát T.K.O. S tímhle člověkem prostě nechcete jít do přestřelky, když se rozjede.

„Nevím, jak to bude. Můj manažer se musí dohodnout s UFC a domluvit to. Situace není přehledná, všichni ví, že na řadě je zápas Miočič vs. Cormier," přiznal Ngannou po víkendové výhře.

Reklama

Související témata: