Hlavní obsah

Pořád jsem tlustý, ošklivý, holohlavý a velký muž. A nezastavitelný, tvrdí superstar

Je svůj, někomu jeho styl nesedí, jiným ano, ale boxerské dovednosti mu nejde upřít. Jedenatřicetiletý Tyson Fury se stal v únoru mistrem světa organizace WBC, když od něj vyfasoval T.K.O. Deontay Wilder. První jejich duel skončil remízou. Třetí střet mezi těmito elitními boxery proběhne v říjnu. Teď na box ale není moc nálada, pandemie koronaviru zasáhla celý svět. Toho se chytil i rodák z Manchesteru. Nechal vyrobit roušky se svojí přezdívkou Gypsy King.

Foto: Facebook: Tyson Fury

Tyson Fury v tréninku.

Článek

Modrá, zelená, červená a černá, v této barvě jsou roušky v prodeji. Stojí necelých třináct liber a čtvrtina má být věnována lidem, kteří bojují v první linii. Na webu, kde jsou masky prodávány, jsou označeny jako oficiální exkluzivní maska na obličej. Překvapivě jsou vyráběny v Česku. „Roušky se šijí v Praze na Zahradním Městě, v dílně, kde jsou zaměstnaní tělesně postižení. Původně chtěl Tyson roušky nechat ušít jen pro sebe a jeho blízké. Nicméně jsme se poté společně rozhodli, že bychom je mohli i prodávat a dát peníze britské NHS a podpořit dílnu," napsal Sport.cz Radim Tauchen, který zprostředkoval Furyho návštěvu v Česku.

„Vyhrál jsem každý zápas v boxu," řekl Sky Sports Fury. On chce nadále vládnout těžké váze. Podle svých slov může bojovat až do čtyřiceti let. Nyní je podle žebříčku boxrec.com jedničkou těžké váhy, druhý je Deontay Wilder a třetí Anthony Joshua.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Face masks 🎭 out now, %of all sales on masks will go to @nhswebsite for the front line workers.🙏🏻👍🏻

Příspěvek sdílený Tyson Fury (@gypsyking101),Kvě 19, 2020 v 9:39 PDT

„Pokud nebudu znovu boxovat, budu šťastný, ale pokud budu opět boxovat, budu pokračovat. Kličko jel takto do čtyřiceti. Mnoho skvělých šampionů pokračuje a pokračuje," nechal se slyšet Angličan.

Fury si připsal první zápas v roce 2008, od té doby stihl 31 duelů, 30krát vyhrál a jednou odcházel z ringu s remízou. „Neboxuju pro peníze, dělám box pro slávu, boxuju pro pásy. Boxuju, protože mě to dělá šťastným," vysvětlil svůj přístup Gypsy King.

V únoru souboj dvou dosud neporažených boxerů byl nečekaně jednoznačnou záležitostí a v sedmém kole ho ukončil Wilderův trenér, když hodil do ringu ručník. „Odepsali mě, ale já jsem dnes tady, elitní boxerská superstar," má sebevědomí Fury, který dokáže sám sebe vychválit a vzápětí si hned ze sebe udělat legraci.

„Pořád jsem tlustý, stále ošklivý, stále holohlavý, stále velký muž. A stále nezastavitelný."

Uvidíme v dalším duelu...

Reklama