Hlavní obsah

Z důchodu do ringu. Ve hře je půl miliardy i završení trilogie ukousnutého ucha

Praha

Tyson vs. Tyson? Bylo by to zajímavé setkání v ringu. Současná boxerská jednička těžké váhy Tyson Fury a proti němu historicky nejmladší šampion nejvyšší váhové kategorie Mike Tyson. Ten se chce vrátit po patnácti letech ze sportovního důchodu, i přesto, že mu je třiapadesát let. Podle serveru BT Sport Angličan přijal nabídku na tento exhibiční duel. Možnému souboji se nebrání také Evander Holyfield.

Foto: Sport.cz/Facebook: Evander Holyfield a championtour.eu/cz

Mike Tyson a Evander Holyfield

Článek
Fotogalerie

Užíval si sportovního důchodu, jezdil po světě, vyprávěl o své kariéře, vzletech i pádech. Jenže v posledních týdnech Mike Tyson zahltil internet videi a fotografiemi z tréninků a připustil, že by si rád střihl pár exhibičních zápasů. Po tomto oznámení se zvedl obrovský zájem.

Ve hře je uzavření trilogie ukousnutého ucha s Evanderem Holyfieldem. Když sečteme jejich věk, je jim dohromady 110 let a celkem mají za sebou 112 bitev v ringu. Médii proběhla také nabídka na zápas bez rukavic, kde se má točit poklad v podobě 16 milionů liber, tedy téměř půl miliardy korun. „Pokud se ho zeptám, je to skoro jako kdybych ho šikanoval, že chci jít proti někomu, koho jsem dvakrát porazil. Mike musí o zápas požádat. Nechci na něj vyvíjet tlak. Jestli mě trefí, tak ji dostane zpátky, o tom box je," uvedl Holyfield pro BBC, který se třetímu vzájemnému střetu nebrání.

Jako poslední se objevila možnost senzační bitvy Tyson vs. Tyson. „Měl jsem telefon s nabídkou bojovat v exhibici s Mikem Tysonem. Chtěl byste? Řekl jsem, sakra jo," cituje Furyho BT Sport, který se vyjádřil také k možnému duelu s Holyfieldem.

„Pokud jsou oba způsobilí bojovat, jsou zdravotně v pořádku, nechte je dělat to, co chtějí. Je to jejich život, ne můj," řekl boxer, který je o dvaadvacet let mladší než Tyson.

"Minulý týden jsem boxoval. Byla to fuška, jsem z toho rozlámaný. Pracuji na tom, že bych to v ringu zkusil. Plánuju pár exhibičních zápasů, abych vydělal nějaké peníze bezdomovcům a drogami šlehnutým pitomcům, jako jsem já," řekl Tyson před měsícem, který vydělal v kariéře stovky milionů dolarů, ale ocitl se i na dně.

Američan jako nejmladší boxer získal tituly těžké váhy organizací WBA, WBC a IBF najednou. WBC titul vyhrál, když mu bylo 20 let, 4 měsíce a 22 dní. „Potřeboval by šest měsíců, aby se vrátil a s kýmkoliv boxoval," citoval thesun.co.uk trenéra Rafaela Cordeira.

Jakou další kapitolu si Mike Tyson připíše ve svém životě, bude boxovat a s kým?

Reklama

Související témata: