Hlavní obsah

Těžká váha chce skočit do jiné bitvy. Místo boxu uvažuje o MMA

Praha

Světová boxerská devítka těžké váhy a MMA? Dereck Chisora tuto možnost připustil. Pokud nedojde na souboj v ringu s Oleksandrem Usykem před fanoušky, chce Brit skočit do MMA. Odklad boxerského duelu nastal z důvodu koronaviru a šestatřicetiletý Brit nechce zápasit před prázdným hledištěm, takže by si střihl souboj v kleci pod organizací Bellator.

Foto: Facebook: Dereck Chisora

Dereck Chisora, skočí do MMA zápasu?

Článek

„Dva a půl roku trénuji MMA v London Shootfighters ve Wembley s Alexem Demetriadesem. Můžu si dát MMA, zatímco budu čekat na zápas v boxu," vyjádřil se Chisora pro ESPN. Souboj s Usykem byl naplánován na 23. května v Londýně, ale kvůli pandemii coronaviru byl zrušen.

Chisora tuší, kde by mohl zápasit. „Myslím, že dám Bellator, zatímco budu čekat. V tuto chvíli mluvíme s Bellatorem, možný je červenec ve Velké Británii," nastínil možnou cestu bojovník, který má za sebou 41 boxerských zápasů, z toho devětkrát prohrál.

Chisora nechce boxovat za zavřenými dveřmi bez fanoušků, což je to, co promotéři plánují udělat, jakmile se box v červenci ve Velké Británi rozběhne.

Rodák ze Zimbabwe naposledy boxoval v říjnu, když na T.K.O. porazil Davida Price. „Bojovat za zavřenými dveřmi je jako vrátit se k amatérům nebo jako zažívat první dny profesionála," našel Brit přirovnání. On chce ovace, zájem lidí, potlesk, atmosféru.

„Potřebujete fanoušky, abyste předvedli lepší výkon. Myslím, že zápas Usykem potřebuje fanoušky. Bude to před fanoušky," dodal.

Chisora není jediná britská těžká váha, která pokukuje o jiném bojovém sportu, případně z něj může ulovit soupeře. Dillian Whyte, který porazil Chisoru v letech 2016 a 2018, by rád v ringu poměřil síly s hvězdou UFC, a tím je nebezpečný ranař Francis Ngannou.

„Zajímám se o všechno, co dává smysl, tohle je super fight, o který mám zájem," citoval dvojku těžké váhy UFC server essentiallysports.com. Dojde na porovnávání boxera a MMA zápasníka?

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články