Hlavní obsah

Procházkovým premiérovým soupeřem v UFC bude v červenci Oezdemir

Praha
Aktualizováno

Premiérový duel českého MMA bojovníka Jiřího Procházky v elitní organizaci UFC se uskuteční 11. července a jeho soupeřem bude podle očekávání Volkan Oezdemir ze Švýcarska. Dějištěm souboje bude blíže nespecifikovaný ostrov, na kterém se UFC chystá pořádat galavečery.

Foto: Jan Pelikán

Jiří Procházka

Článek

"Těším se na svůj první zápas v UFC, chci předvést, že patřím mezi světovou elitu a se svým stylem boje dokážu zvítězit nad kýmkoliv. Velmi respektuji svého soupeře a těším se z pořádné výzvy," uvedl Procházka v tiskové zprávě.

Sedmadvacetiletý Procházka, šampion japonské organizace Rizin, podepsal s UFC v lednu smlouvu na šest zápasů. Již několik týdnů se spekulovalo o tom, že jeho prvním soupeřem bude Oezdemir, a dnes jejich souboj oficiálně potvrdil web ESPN. Procházka má na kontě 26 výher a tři porážky, momentálně má za sebou sérii deseti vítězství.

Procházka má za sebou pětiletou pouť japonskou organizací Rizin FF, ve které se dokázal stát historicky prvním šampionem polotěžké váhy. Oezdemir se po vstupu do UFC k titulové šanci propracoval za necelý rok. Sice neuspěl, ale v nedávné minulosti se utkal s takovými jmény, jako je Daniel Cormier, Dominick Reyes, Jimi Manuwa nebo Anthony Smith.

"Měli jsme na výběr dvě možnosti. První, že půjdeme krok po kroku. Druhá možnost byla, že skočíme do první desítky, tuhle cestu jsme zvolili. V první fázi nám nabídli Thiaga Santose, ale s tím jsem nesouhlasil. Na start to bylo velké sousto. Vybírali jsme dál z první desítky, postupně jména vypadávala, protože se dojednávaly jiné zápasy. Nám se Oezdemir stylově hodně líbil. Na úvod to je výborný zápas," řekl v dubnu Sport.cz Martin Karaivanov, trenér a manažer českého zápasníka.

"Nabídli mi Jiřího Procházku a já jsem zápas slovně přijal, máme ústní dohodu. Teď bude pravděpodobně následovat zápasová smlouva. Tenhle zápas je pro mě dobrý. Problém pro Jiřího je, že je nováček. Byl šampionem v Japonsku, ale myslím si, že UFC má potíže s hledáním protivníků pro něj a zároveň mají problémy s hledáním soupeřů pro mě, takže tohle je situace, kdy to jde dohromady," řekl v dubnu pro usatoday.com Oezdemir.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

A perfect day ☀️🏔👊🏻 This is the only thing that I need! #notime #mountaintraining

Příspěvek sdílený Volkan Oezdemir (@volkan_oezdemir),Kvě 7, 2020 v 10:27 PDT

Rodák z Hostěradic se stane pátým českým MMA bojovníkem, který se v UFC představí. V minulosti v ní působili Karlos Vémola a Viktor Pešta, v únoru vypršela smlouva Lucii Pudilové. Stejně jako Procházka má platnou smlouvu David Dvořák, který si v březnu připsal premiérovou výhru. V Praze žije a trénuje i Uzbek Machmud Muradov, který do oktagonu nastupuje i s českou vlajkou.

Jiří Procházka - Jetsaam Gym Brno
Věk27 let
Výška193 cm
Váha93 kg
Zápasy30
Výhry26 (23 K.O.)
Porážky3
Remíza1
Současná série10 výher
První zápas7. duben 2012

Reklama