Hlavní obsah

Debut jako hrom a paráda na zemi. V UFC se mění pořádky v muší váze

Skvělý start v muší váze předvedla Američanka Cynthia Calvillová, která v této váhové kategorii absolvovala svůj první zápas v UFC. Skvělým výkonem zejména na zemi zdolala na body Jessicu Eyeovou, dvojku na žebříčku nejprestižnější organizace. Má se snad dominantní jednička této váhovky Valentina Ševčenková začít bát?

Foto: Sport.cz

Cynthia Calvillová (vlevo) trefuje svoji soupeřku Jessicu Eyeovou v souboji muší výhy na galavečeru UFC.

Článek

Pomalejší první kolo, ve kterém se obě bojovnice oťukávaly a pak skvělá práce na zemi, tedy v podání dvaatřicetileté Calvillové. Eyeová nevypadala ve své kůži, vždyť před tím měla už velké problémy při vážení. Dokonec se nedostala na stanovený limit 57 kg. Zápasnice se ale dohodly, že se nakonec bude zápasit v limitu 57,3 kg, s tím, že Eyeová přijde o 25% výdělku, který připadne její soupeřce.

A v zápase se to nejspíše také projevilo. Ne, nebyla to ta vyzyvatelka suverénní Valentiny Ševčenkové z loňského roku. Všude byla pomalejší a tak po pátém kole padlo očekávané rozhodnutí. Dominance u všech tří rozhodčích a hodně zajímavý debut v této váhové kategorii.

Sebevědomá Calvillová si pak triumf řádně užívala a řekla, co si přeje nejvíce. "Chci zápasit, je jedno s kým, ale poslední dva roky běžely hrozně pomalu, chci letos zápasit čtyřikrát," vyslovila hodně odvážné přání vítězka hlavního zápasu večera.

Jako nejpravděpodobnější soupeřka pro následující duel se jeví Katlyn Chookagianová, světová trojka, která si už krátce po triumfu Calvillové stihla o zápas říci...

Reklama

Související témata: