Hlavní obsah

Spontánní rvačka, přiznal o K.O. bitvě Procházka. Přípitek okořenil střepy, sklenička mu rupla nad hlavou

lik, jabSport.cz

Střepy přinášejí štěstí, tohle si mohl říct zápasník MMA Jiří Procházka v pondělí večer, když se po víkendovém divokém večírku v kleci v Abú Zabí vrátil do Česka. Na úspěch si připil s trenéry Martinem Karaivanovem a Jaroslavem Hovězákem na Žižkovské televizní věži, a to téměř sto metrů nad zemí. Sklenička ale v jeho rukou nevydržela. Jak popsal brněnský bojovník vítězný duel, kdy vypnul Volkana Oezdemira? „Spontánní rvačka, hodně hra, na kterou jsme sázeli a vyplatilo se,“ přiznal sedmadvacetiletý zápasník.

Střepy pro štěstí. Jiří Procházka pojal přípitek po návratu z vítězného debutu v UFC svérázněVideo: Sport.cz

 
Článek

První kolo pět minut a druhé jen 49 sekund, tak dlouho trvala Procházkova premiéra v UFC. Prvních 300 sekund prožil divokou jízdu, kdy český zápasník také vyfasoval políčky, které nebyly v plánu.

„Schytal jsem více, než jsem očekával, ale umím snášet rány, takže dobrý. V prvním kole jsem měl asi dva kritické okamžiky, fakt jsem to schytal, když rána krásně sedla. Trochu jsem si zabruslil, ale i na takové situace jsem vycvičený," vzpomínal Procházka na první okamžiky v nejvyšší MMA lize.

Brněnský bojovník má svůj svět, věří si, ale i jeho přemohla před výjimečným duelem nervozita. „Byla tam souhra více věcí. První zápas v UFC, asi první zápas, kde jsem chodil víc do přestřelek, když jsem se kryl jen pohybem. Já ale potřebuju adrenalin pro správný výkon," přiznal Procházka riskantní styl. On i při rozhovoru výrazně gestikuluje.

Tři kola po pěti minutách, ale důležitý je start, ten dokáže vše výrazně ovlivnit. Procházka drtivou většinu duelů ukončil stylem K.O., ale na ostrově Yas byl připraven na patnáct minut boje, tedy plná nálož emocí a sáhnutí si do rezervoáru fyzických sil.

„Od začátku jsem byl připravený odjet všechna tři kola naplno," přiznal. Jenže už v prvním věděl, že bitva směřuje k dřívějšímu ukončení. „Viděl jsem na něm, že nechce být tak aktivní jako v prvním kole, tak jsem si ho začal načítat. Pauza mě hodně zklidnila, mně stačí pár indicií, dostat se do boje, abych měl více lehkosti a hravost. Na startu jsem totiž do toho naběhl, že vystřelím a vypnu ho," rozesmál se Procházka, který největší český MMA úspěch extrémně neprožíval. „Dobře odvedená práce, vítězství, splněná mise," pronesl lakonicky.

Jak se staví UFC klec na pláži v Abú Zabí?Video: UFC

Před půl rokem podepsal smlouvu s UFC na šest duelů, první má za sebou. Od začátku má ale jasný cíl, chtěl by získat mistrovský pás šampiona v polotěžké váze. O tomto nyní ale nechce moc mluvit. „Chtěl bych vyhrát aspoň tři zápasy, než začnu nad touto otázkou přemýšlet," odmítl debatu na toto téma.

Co bude dál, soupeř, místo, měsíc? „Počkáme, utřídíme myšlenky, necháme zápas dozrát. Uvidíme taky, kam nás UFC šoupne v žebříčku, podle toho zvolíme strategii a cestu k titulovému zápasu. Určitě půjdeme s někým, kdo bude před námi, ne za námi. Chtěli bychom zápas ještě do konce roku," přiznal Karaivanov.

Po víkendu je jasné, že Procházka bude s trenéry vybírat z TOP 10, sedmičku UFC už má za sebou.

Reklama

Související témata: