Hlavní obsah

Další oběť koronaviru! Bulharský šampion ve volném stylu Šterev zemřel v pouhých 33 letech

Sofia/Praha

Sportovní svět se ponořil do smutku. Ve věku pouhých 33 let zemřel ve středu na komplikace spojené s onemocněním covid-19 někdejší bulharský zápasnický mistr a účastník několika světových a evropských šampionátů ve volném stylu Nikolaj Šterev. Informoval o tom tamní svaz zápasu.

Foto: Sport.cz

Bulharský šampion ve volném stylu Nikolaj Šterev zemřel na komplikace spojené s koronavirem.

Článek

Šterev byl převezen do nemocnice ve vážném stavu 19. června a lékařům se ho přes veškerou snahu nepodařilo zachránit, uvedl server news18.

Syn legendárního zápasnického trenéra Simeona Štereva vyhrál v roce 2011 prestižní mezinárodní turnaj Dana Kolova v kategorii do 125 kg, v roce 2018 se stal šampionem země. Loni ukončil kariéru poté, co dopingový test odhalil v jeho těle zakázanou substanci cardarin a Šterev vyfasoval čtyřletý zákaz činnosti.

Novým typem koronaviru byl infikován i Šterevův otec. Jednašedesátiletý bývalý mistr světa, který dovedl legendární bulharskou zápasnici Stanku Zlatevovou ke stříbrným olympijským medailím z Pekingu (2008) a Londýna (2012) a několika triumfům na MS i ME, se však z nemoci vyléčil.

Reklama