Hlavní obsah

Pracovali spolu v nočním klubu, on na dveřích, ona na baru. Po deseti letech spolu zápasili v UFC

Život má spoustu zatáček a příběhů. Jeden z nich napsali na posledním večeru UFC Molly McCannová a Chris Fishgold. Před deseti lety spolu pracovali v nočním klubu v Liverpoolu. Před pár hodinami zápasili na luxusním ostrově Yas v Abú Zabí pod nejprestižnější organizací UFC. Velký okamžik, oba ale prohráli.

Foto: UFC

Molly McCannová, zápasnice UFC.

Článek

On hlídal na dveřích v nočním klubu, ona pracovala za barem. „Jsme hrdinové dělnické třídy. Byli jsme děti, které pracovaly na Mathew Street. On byl na dveřích, já byla barmankou. Tohle je nyní takový okamžik, kdy bojujete na ostrově uprostřed pandemie, je to šílená historie pro šest lidí z dělnické třídy z Liverpoolu," okomentovala posun pro bbc.com McCannová, které bylo před deseti lety dvacet.

Ve třiadvaceti letech už pro ni byla tělocvična životem na plný úvazek, v roce 2013 si připsala také první amatérský zápas, vyhrála. Fishgold měl už tři roky zápasení za sebou a byl v organizaci Cage Warriors. Každý si šel svou MMA cestou, věděli o sobě, poprvé se ale sešli na turnaji UFC až nyní. Uvítal je ostrov Yas.

V době pandemie nemohla Angličanka pořádně trénovat, ale poradila si. Na zahradě si pověsila boxovací pytel a makala dvakrát denně. „Říkám tomu zahrada, ale bydlím v řadovém domě, takže je to dvůr. Je to jako vězeňská cela," upřesnila zápasnice, která si v UFC připsala pátý duel, třikrát vyhrála.

V tréninku na zápas v Abú Zabí používala také kolo, podmínky byly omezené, zvládla i sto kilometrů za den. Když ona a Fishgold dostali nabídku na zápasy na ostrově Yas, pomyslně se uzavřel kruh. Vzhledem k pandemii ale museli začít řešit aklimatizaci na teplo a vlhkost Středního východu. Museli si poradit, vše pro vysněný úspěch mezi elitou. „Toto je cena, kterou platíte, abyste žili svůj sen," přiznala rodačka z Liverpoolu, která má za sebou celkem třináct profi zápasů v MMA.

Jenže třináctka se ukázala v Abú Zabí jako nešťastná. McCannová prohrála na body, když ji porazila po třech kolech Taila Santosová z Brazílie.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Just a little post to say thank you for everybody’s amazing support and messages ( I will eventually respond ) Really touches me to see how many people care/or want to see me fuck someone up 😂 💪🏻 Also an apology to Jarrad, his team, my team and management I have around me... I unfortunately missed weight by 3lbs for this fight. I could sit here and blame it on a million things and say all different shit but what it comes down to at the end of the day is me not being as prepared as I should of been. I hold my hand up and say I fucked up the cut this time and it won’t happen again. Thankfully Jarrad took the fight saying he wouldn’t care what weight I was he’s a fighter! So the fight is on.. feeling better now and ready to come out with my heart on my sleeve, throw down and get the win! @graham_boylan @nextgenmmalpool @thai_coach_si @ellis155 @ptfitnessfreaks #england #thaiboxing #boxing #judo #bjj #fitness #grappling #striking #kickboxing #k1 #wrestling #strengthandconditioning #fightgame #fightlife #lightweight #worldchampion #ufc #scramble #liverpool #lifting #weights #blackbelt #strengthandconditioning #cagewarriors #featherweight #lightweight #polaris #england #cnp #supplements #protein #recovery

Příspěvek sdílený Chris Fishgold (@chrisfishgold),Čec 14, 2020 v 11:41 PDT

„Děkuji UFC, že jsme mohli zápasit uprostřed pandemie na tak úžasné scéně. Blahopřeji Taile k výhře. Prohrála jsem, ale dala jsem do to všechno. Chvíli to bude bolet, ale v pondělí se vrátím do gymu, abych se zlepšovala," řekla po zápase Angličanka.

S porážkou se musel popasovat také Fishgold, ten si připsal druhou prohru v řadě pod křídly UFC. Potkají se ještě někdy na společném turnaji? Nebo zase v baru...

Reklama

Související témata: