Hlavní obsah

Změna v přípravě na UFC. Dvořák opustil gym a dupal do pedálů

Praha

Zápasník MMA na kole. Takové tři dny si dal na zpestření David Dvořák, který se připravuje na svůj druhý fight v UFC. Podle zahraničních médií by se měl 19. září na UFC 253 v Las Vegas potkat v kleci s Jordanem Espinosou. Tuto informaci ale organizace ještě nepotvrdila. „Příprava probíhá bez problémů, co se týče soupeře a zápasu, nic se zatím nezměnilo, čekám,“ potvrdil bojovník z hradeckého All Sports Academy.

Foto: archiv: David Dvořák

David Dvořák (vpravo) se svými trenéry Jakubem Kašparem a Honzou Maršálkem.

Článek

Každý den v tělocvičně, trénování postoje, práce na zemi, na pletivu, fyzička mezi čtyřmi stěnami. Téměř osm let neporažený zápasník se rozhodl pro zpestření.

„Ubytovali jsme se v penzionu Lesní v Milovicích a odtud jsme vyráželi na vyjížďky. Dvakrát jsme vyjeli do Českého ráje a jednou do Poděbrad. Za tři dny jsme dali 148 kilometrů. K tomu každý den ráno ještě boxerský trénink," popsal Dvořák tréninkovou změnu.

Osmadvacetiletý Čech zápasil naposledy v březnu v Brazílii, kde porazil Bruna Silvu. Když se vrátil domu, propukla akorát pandemie koronaviru, i přesto trénoval. Dvořák má v profesionální kariéře za sebou 21 duelů, osmnáct výher a jen tři porážky. Ve váze do 56,7 kilo naposledy prohrál v roce 2012, od té doby drží čtrnáct vítězství v řadě. I když nemá soupeře oficiálně potvrzeného, Američana okomentoval a porovnal s prvním protivníkem v UFC.

Foto: archiv: David Dvořák

Odpočinek na fotku a jede se dál.

„Silva byl hlavně wrestler a tvrďák, přirovnal bych ho k Salambekovi Damaeovi, takový čečenský styl, který chce zabít. Tenhle Američan spíš hopsá, skáče, je hodně živý. Není to typ, který by chtěl utrhnout hlavu, ale je rychlej a tvrdej," všiml si Dvořák, pro kterého bylo v minulých třech dnech nejbližším parťákem kolo.

„Každý den minimálně tři hodiny. Šlo hlavě o to šlapat ve vysokém tempu a za krátkou dobu ujet co nejdelší vzdálenost bez ohledu na terén a kopce. Prostě co nejvíce šlapat," dodal Dvořák, který každým dnem čeká, kdy UFC oznámí jeho další zápas.

Reklama

Související témata: