Hlavní obsah

Svět jí leží u nohou. Pohádka z ringu a díl jedenáctý

Praha

Dvanáct měsíců uběhlo a svět se jí roztočil do úplně jiných obrátek. Boxerka Terri Harperová stihla za tuto dobu pět zápasů, všechny vyhrála a nyní má skóre 10:0. V žebříčku boxrec.com do 59 kilo ji patří první místo na světě. Cesta z obchodu, kde se prodávaly hranolky, až na vrchol. Nyní je šampionkou organizací WBC a IBO. V pátek ji čeká jedenáctý duel, postaví se jí Natasha Jonasová, světová devatenáctka a anglická dvojka, třiadvacetiletá Harperová je před ní.

Foto: Facebook: Terri Belter Harper

Terri Harperová s mistrovskými pásy. Zůstane i po pátku neporažená?

Článek

Od března 2019 do února 2020 se protočil mladé Angličance svět. Teď ji čeká další těžký souboj kariéry, soupeřka má skóre 9:1. „Všechno pro mě začalo létat stokilometrovou rychlostí z toho, čeho jsem dosáhla. Přišlo to doslova z ničeho, před rokem jsem pracovala v obchodě s občerstvením, teď jsem tady a žiju sen, co jsem porazila mistryni světa WBC, která pás držela pět let," okomentovala šampionka svůj stav, který nastal, když porazila v únoru Evu Wahlstromovou.

Harperová vyletěla jako raketa. První profi zápas si připsala na konci roku 2017, po zisku mistrovských pásů ji přibrzdil koronavirus. V pátek se ale vrací po půlroce do ringu.

„Nesundávám nohu z plynu, pořádně jsem trénovala, měla jsem čas přemýšlet o tom, že jsem mistryně světa, dostala jsem něco, co všechny ty holky chtějí. Je to vzrušující, plánuji pokračovat ve výhrách. Porazit Natashu a pak snad pokračovat ve sjednocovacích zápasech v naší váze," vyslovila boxerka přání pro server mirror.co.uk.

Harperová vyrostla se svými dvěma bratry a sestrou. Boxu se začala věnovat ve dvanácti letech, když sledovala televizní show. Postupně vyhrála stříbrnou juniorskou medaili na ME a tři národní tituly. V amatérkách odboxovala jen sedmnáct zápasů.

Teď se vrací a bude bojovat na zahradě, zde ring postavil promotér Eddie Hearn. Doba koronaviru si žádá výjimečná řešení. „Je to opravdu vzrušující. Od začátku jsme věděli, že jakmile se box vrátí, všichni ho budou sledovat v televizi. Fanoušci tu sice nebudou, přesto je to šance předvést svůj talent lidem na celém světě," věří v úspěch úřadující šampionka, kterou čeká o třináct let starší soupeřka.

„Myslím, že veškerý tlak pocítí Natasha, protože měla skvělou amatérskou kariéru, ale nepředvedla ji jako profesionálka. Když udělala krok nahoru, selhala. Já si všechno užívám, je mi jen třiadvacet. Pro ni je to teď, nebo nikdy. Věřím, že budu rychlá a přesná. Na mé straně je mládí, ona bude muset opravdu vytáhnout něco z batohu, aby měla úspěšnou noc," dodala Harperová, kterou čeká bitva v Brentwoodu. Budě opět vítězná?

Reklama