Hlavní obsah

Trilogie končí. Miočič je nejlepší těžkou váhou historie!

Las Vegas

Obrovskou reklamu měl tento zápas, který měl být jednoznačným vrcholem léta v UFC. Dovršení trilogie. Tenhle souboj měl napsat konečný verdikt, jestli je historicky nejlepším bojovníkem v těžké váze Daniel Cormier nebo jeho krajan Stipe Miočič. Rozhodnutím rozhodčích, a to jednoznačným, se jím stal mladší z dvojice - syn chorvatských emigrantů, sedmatřicetiletý Stipe.

Foto: Rodolfo Buhrer, Reuters

Americký bojovník MMA s chorvatskými kořeny Stipe Miočič zvítězil ve třetím vzájemném souboji proti Danielovi Cormierovi.

Článek

Píše se červenec roku 2018 a Cormier knokautuje Miočiče v prvním kole, stává se tak šampionem dvou divizí a nezpochybnitelným králem těžké váhy. Léta přibývají, dva roky uběhly jako voda a Cormier svoji pozici nedokázal obhájit.

Nejprve loni s Miočičem prohrál ve čtvrtém kole T.K.O a všem bylo jasné, že po dvou dílech tahle úžasná sága neskončí.

Vyšlo ta na srpen roku 2020, bez diváků, v Las Vegas. Cormier v 41 letech šel pravděpodobně poslední zápas kariéry, pokud by prohrál, bylo by tohle rozhodnutí ještě jistější.

Starší z dvojice se snažil, ale Miočič byl i tentokrát lepší, sice na začátku schytal dost tvrdých úderů, ke konci zápasu ale vypadal fyzicky lépe připravený a na tom se shodli i rozhodčí - tentokrát jednoznačně vyřkli všichni stejný verdikt - Miočič zvítězil 3:0.

Foto: David Mdzinarishvili, Reuters

Daniel Cormier býval skvělý zápasník ve volném stylu. Na snímku na mistrovství světa v Baku v roce 2007.

A Cormier po zápase potvrdil svůj konec. "Zajímají mě jenom tituly a teď bych titulový zápas nedostal, už nebudu pokračovat," jenom zrekapituloval to, co všichni fanoušci tušili.

"Je to pro mě zdrcující, že jsem prohrál dva ze tří zápasů této trilogie, ale musím se s tím naučit žít, tak jako jsem dokázal žít s minulou porážkou. Bojoval jsem svůj poslední životní zápas a musím říct, že to byl zatraceně dobrej zápas," zakončil dnes už legendární Cormier, kterého určitě hodně mrzelo, že se nemohl rozloučit před zaplněnou halou....

Král těžké váhy je v současnosti jediný, Stipe Miočič. A ten se ještě do důchodu rozhodně nechystá....

Reklama

Související témata: