Hlavní obsah

Český šampion má smlouvu. Martínek jde do Ruska

Praha

Michal Martínek je pod smlouvou. Zápasník MMA, který je šampionem těžké váhy organizace OKTAGON MMA, podepsal kontrakt s ruskou organizací ACA, a to na šestnáct měsíců, ve kterých má dostat čtyři bitvy.

Foto: Facebook: Michal Blackbeard Martínek

Michal Martínek s pásem šampiona těžké váhy organizace OKTAGON MMA. Teď míří do Ruska.

Článek

„Delší dobu jsme jednali s více zahraničními organizacemi, nakonec zvítězila ruská ACA, což může být možná pro někoho překvapivé. Jde o velmi kvalitní organizaci, co se týče zápasníků a zázemí, také pořádá velmi často turnaje a zaručuje svým zápasníkům, že podepsané zápasy opravdu dostanou. My jsme podepsali kontrakt na šestnáct měsíců a čtyři zápasy," potvrdil informaci Martínkův trenér a manažer André Reinders.

V březnu Martínek oznámil, že podepsal smlouvu s organizací PFL, kde měl bojovat o milion dolarů, ale kvůli koronaviru se za pár týdnů dozvěděl, že zámořská organizace celou sezonu ruší.

„Záleží na nabídkách. Porazil jsem Viktora Peštu a už si budu říkat o jiné podmínky. Všechno bude o nějaké domluvě. Pokud bych se měl vrátit, řeknu si o svoji cenu, to je jasný," řekl v dubnu po ukončení smlouvy.

Třicetiletý český zápasník má za sebou v profesionální kariéře devět zápasů, osm jich vyhrál, narazil jen na Dana White's Contender Series, kde prohrál a jeho přemožitel Brazilec Rodrigo Ferreira si zajistil kontrakt v UFC. Naposledy zápasil Martínek v listopadu 2019 v O2 areně, kdy v hrál v prvním kole, porazil Viktora Peštu, kterému zlomil sanici.

„Michal chce být aktivní, chce mít hodně zápasů, chce sbírat zkušenosti a chce potkávat kvalitní zápasníky. Sportovní stránka pro něj byla důležitým faktorem. O Michala stála také polská organizace KSW, ale tady se často stane, že máte jeden zápas za rok, to pro Michala v současné fázi kariéry není zajímavé, on chce bojovat," dodal Reinders.

Reklama

Související témata: