Hlavní obsah

Nepříjemná novina. Pudilová zápasit v sobotu nebude. Celý galavečer je zrušen!

Praha

Restart MMA kariéry Lucie Pudilové se odkládá, v sobotu nebude zápasit na galavečeru Noc Bojovníků v Dobříši. Nikdo nebude bojovat, celá akce se ruší. Hlavním důvodem je podle organizátora současná situace okolo nemoci covid-19. "Bohužel, turnaj jsme museli dnes oficiálně zrušit, přesto, že jsme jako tým dělali maximum pro jeho udržení. Celkově je to pro mne po tolika měsících intenzivní práce obrovské zklamání, obzvláště, když kvůli covidu rušíme turnaj během půl roku již podruhé,“ řekl Sport.cz Alex Chocholouš.

Foto: Facebook: Lucie Pudilová

Zrušeno. Lucie Pudilová, která jako jedina Češka zápasila v UFC, nebude v sobotu bojovat na Noci Bojovníků v Dobříši.

Článek

Komplikace s uzavíráním hranic, následná karanténa a navyšující se počet pozitivních na nemoc covid-19. Dva hlavní důvody, které stojí za zrušením Noci bojovníků v Dobříši.

„Poslední dny jsme se potýkali s komplikacemi spojenými se situací kolem nemoci covid-19. Finální přípravy komplikoval nejen současný vývoj situace v Česku, přístup a nařízení okolních států, povinné karantény, ale nakonec bohužel i zdravotní komplikace u většiny zápasníků. Na konečném verdiktu nezměnily nic ani konzultace s místním starostou, hygienou nebo ministerstvem. Zrušit termín takto několik dní před akcí není jednoduché pro žádného pořadatele," zdůvodnil své rozhodnutí Chocholouš.

První klasický MMA zápas po konci v UFC měla Pudilová zažít 19. září, s takovou informací přišel organizátor 23. srpna. Celkem se na galavečeru mělo odehrát deset duelů.

„Galavečer nebyl pouze o Lucii, zápas nebude mít i dalších minimálně osmnáct zápasníků, kteří se na turnaji měli představit. Jednání probíhala v Německu, Rusku, Bělorusku, Polsku, v USA a v dalších státech. Finální soupeřku pro Lucii prozrazovat zatím nechceme, z důvodu posunutého termínu galavečera a posunutí marketingových plánů a aktivit," dodal organizátor.

Soupeřkou české zápasnice měla být původně Francouzka Maguy Berchelová, ta ale po oznámení zápasu napsala na sociální sítě, že o ničem neví. V ten moment se rozjel kolotoč jednání.

„Pracujeme na tom, abychom měli jednu až dvě soupeřky v záloze. Až vláda vydá nařízení, tak my řekneme, ano jsme schopni poslat zálohu, zaplatit letenky a ona se musí rozhodnout, zda chce nastoupit, nebo dá přednost domácímu turnaji, o kterém neví, jestli bude. Máme v jednání běloruskou soupeřku, čekáme, jestli přijde vízum. Dále jednáme v Drážďanech a v Berlíně, kde také jednáme o soupeřce," okomentoval 29. srpna situaci Adrian Smrčka, který jednal s francouzskou stranou.

O dva týdny později je vše jinak, nebude zápasit nikdo...

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články