Hlavní obsah

Na zápas jsem se těšila, řekla Pudilová ke zrušenému duelu. Jedná už o další možnosti

Praha

Těšila se ona, těšili se fanoušci, ale je utrum. Lucie Pudilová se MMA zápasu na sobotním galavečeru Noc Bojovníků v Dobříši nedočká. Hlavní jméno akce a s ním i všichni další bojovníci se v úterý dopoledne dozvěděli, že dostali nucené volno. Akce byla zrušena kvůli současné koronavirové situaci. „Budu trénovat dál a připravovat se, nic jiného nemůžu udělat. Byla jsem připravená a fakt jsem se těšila,“ přiznala šestadvacetiletá zápasnice.

Foto: archiv: Alex Chocholouš

Lucie Pudilová nebude bojovat na sobotní akci Noc Bojovníků v Dobříši

Článek

Klasický MMA zápas měla Pudilová naposledy 25. ledna na galavečeru UFC, prohrála na body s Justine Kishovou, což pro ni znamenalo konec v americké organizaci. S příchodem koronaviru se zasekla všechna jednání s možnými zahraničními organizacemi.

Pudilová vyzkoušela Oktagon Underground, kde neuspěla a začala se připravovat na klasické MMA. Ohlášený restart nedopadl, Dobříš padla.

"Bohužel, turnaj jsme museli dnes oficiálně zrušit, přesto, že jsme jako tým dělali maximum pro jeho udržení. Celkově je to pro mne po tolika měsících intenzivní práce obrovské zklamání, obzvláště, když kvůli covidu rušíme turnaj během půl roku již podruhé," řekl Sport.cz Alex Chocholouš.

Fakt, který už nikdo nezmění. Veškerá příprava vešla vniveč. Týdny tréninků jen nanečisto. „Cítila jsem se dobře psychicky i fyzicky, škoda," lituje odložení Pudilová, která ale nevěděla, s kým bude zápasit.

„Od začátku jsem měla mít zápas a Maguy Berchelovou, která je francouzskou jedničkou, ta se mi hodně líbila, ale přišlo se na to, že ona o zápase nevěděla, nebo jako to přesně bylo, nevím. Od té doby jsem čekala na soupeřku. Byly mi nabídnuty soupeřky, ale žádná nechtěla podepsat smlouvu," řekla také Pudilová.

"Galavečer nebyl pouze o Lucii, zápas nebude mít i dalších minimálně osmnáct zápasníků, kteří se na turnaji měli představit. Jednání probíhala v Německu, Rusku, Bělorusku, Polsku, v USA a v dalších státech. Finální soupeřku pro Lucii prozrazovat zatím nechceme, z důvodu posunutého termínu galavečera a posunutí marketingových plánů a aktivit," řekl organizátor Alex Chocholouš.

Tento víkend bude mít volno, žádný duel, další zápas může přijít, zatím se o něm ale mnoho neví. „Jednáme, ale nic k tomu zatím nemohu říct. Vše se včas dozvíte, zatím není nic potvrzené," nakousla Pudilová jednání, víc neprozradí. „Opravdu ani neřeknu, jestli jde o domácí scénu nebo zahraničí," přidala sportovkyně, která zakotvila v Monster gymu, kde začala před několika týdny pravidelně trénovat.

"Ano, trénuji tam," potvrdila Pudilová gym, kde trénuje také Machmud Muradov. Od něj dostala i radu. „Jeho největší rada byla tvrdý sparing, hodně tvrdý sparing. Tohle byla užitečná rada. V gymu je zábava," usmála se zápasnice se 14 profesionálními bitvami, osm jich vyhrála.

Nejenže Pudilová změnila tréninkovou přípravu, posun nastává také na jejich sociálních sítích. „Začala jsem si je dělat sama. Musím něco nabídnout fanouškům. Pochopila jsem, že i tohle je součást prezentace zápasníka. Nyní jsem nedávala moc sportovní věci, předtím bylo sportu hodně, chtěla bych to vše nakombinovat. Baví mě to."

Reklama

Související témata: