Hlavní obsah

Mayweather, Vladimir Kličko a Aliová míří do boxerské Síně slávy

Canastota

Floyd Mayweather, jenž získal 11 mistrovských titulů a ukončil kariéru neporažen, bude příští rok uveden do Mezinárodní boxerské Síně slávy. Společně s třiačtyřicetiletým Američanem vstoupí do elitní společnosti bývalý šampion těžké váhy Vladimir Kličko, Laila Aliová a dalších deset osobností.

Foto: Sport.cz

Boxerský mistr světa Floyd Mayweather (vlevo) v době své největší slávy

Článek

Mayweather přešel po zisku bronzu na olympijských hrách v Atlantě v roce 1996 mezi profesionály a absolvoval rovných 50 duelů, v nichž nenašel přemožitele a 27 jich ukončil k.o. Poslední oficiální zápas odboxoval v roce 2017 proti hvězdě bojových umění Conoru McGregorovi. Díky schopnosti mimořádně zpeněžit své úspěchy si získal přezdívku "Money".

Také Ukrajinec Kličko ukončil amatérskou kariéru po OH v Atlantě, kde vybojoval zlatou medaili. "Doktor Ocelové kladivo" byl mistrem světa v těžké váze celkem 12 let, více než kdokoli jiný v historii, a v bojích o titul porazil rekordních 23 soupeřů. Kariéru zakončil v roce 2017 porážkou s Anthonym Joshuou a bilancí 64 výher (53 k.o.) a pěti proher. V Síni slávy se připojí ke staršímu bratru Vitalijovi, jenž do ní vstoupil v roce 2018.

Nyní dvaačtyřicetiletá Aliová je jedním z devíti dětí boxerské legendy Muhammada Aliho. Během osmileté profesionální kariéry získala několik mistrovských pásů a vyhrála všech 24 duelů (21 k.o.).

Foto: Sport.cz

Památný boxerský souboj Vladimir Kličko (vlevo) - Tyson Fury.

Noví členové Síně slávy, které vybrali boxerští novináři a historici, by měli být slavnostně uvedeni 13. července společně s předchozím ročníkem, jehož ceremonie letos odpadla kvůli koronavirové pandemii.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama