Hlavní obsah

Povede cesta Pudilové zpět do UFC přes Slovensko?

Praha

Češka bojující za slovenský gym. V tomto spojení nastoupí do klece Lucie Pudilová na turnaji Oktagon 21, který proběhne v Brně 30. ledna. Soupeřkou jí bude polská zápasnice Marta Waliczeková. Po čtyřech porážkách v UFC si česká bojovnice spravila chuť 5. prosince, když porazila Cornelii Holmovou ze Švédska. Za dva týdny půjde šestadvacetiletá zápasnice bojovat pod hlavičkou bratislavského gymu OFA.

Foto: Facebook: Lucie Pudilová

Lucie Pudilová v tréninku. Jak dopadne její další zápas?

Článek

Dostane se Pudilová přes slovenský dril zpět do UFC? „Lucka má potenciál se dál někam dostat, ale chce to mít pevnou ruku a řád. Ona potřebuje dlouhodobě trénovat a trochu se zlepšit ve všech oblastech, potom má potenciál velký. Jinak to hraje na srdce a na to, že je bojovnice,“ je přesvědčený Petr Kníže, u něhož se v Monster gymu Češka na začátku roku připravovala, ale na další spolupráci nedošlo.

Pudilová dále nehledala v českém MMA prostředí, sáhla k sousedům. OFA gym získal jméno, které má ve svém životopisu UFC. A takových moc v Česku a na Slovensku není.

„Tohle beru jako pozitivum, přece jen byla v UFC. Podle mě ukáže ještě pěkné zápasy, možná se ještě dostane do UFC, uvidíme. Zatím bojuje pod Oktagonem a myslím, že tam má několik zajímavých soupeřek. Tam ji čeká ještě hodně práce, věřím, že když půjde o titul, pobije se o něj. Nyní nám jde o to, aby se naplno ukázala v Oktagonu,“ popsal současný stav pro fightclubnews.cz slovenský trenér Ilja Škondrič.

Pudilová má nyní skóre 10:6, v rámci Oktagonu vyhrála všechny tři zápasy. Cornelii Holmovou, Martu Waliczekovou i Maiju Suotamovou porazila shodně po třech kolech na body.

Případný návrat do UFC je v tuto chvíli teorií, myšlenkou, snem, nejdříve musí Pudilová přesvědčit svými výkony a hlavně výhrami. Za své působení pod americkou organizací stihla sedm zápasů, dva vyhrála.

Následovat by mohly v budoucnu souboje s Lucií Szabovou, Terezou Bledou, to jsou jména, která jsou hodně vidět. Jsou to možné soupeřky v bitvě o titul? „Pokud má jít o titul, tak to je Bledá nebo Szabová. Uvidíme, jak se to celé vykrystalizuje, koho organizátoři do toho přizvou, počkáme,“ nechce Škondrič předbíhat.

Reklama

Související témata: