Hlavní obsah

Muradov relaxuje v Abú Zabí, předtím jeho pravačka roztancovala soupeře

Abú Zabí/Praha

Sluníčko, lehátko, bazén. Machmud Muradov si užívá zasloužený relax v Abú Zabí po nedělní bitvě na galavečeru UFC 257. Nad ránem ve třetím kole nejdříve roztancoval Andrewa Sancheze, přidal koleno, poté ze sebe vysypal další údery a o vítězi bylo rozhodnuto. Třetí zápas v UFC, třetí výhra. „Poslední den v Abú Zabí, zítra letíme do Prahy,“ vzkázal přes instagram Muradov.

Foto: Instagram: makhmud_muradov

Machmud Muradov se raduje z výhry v Abú Zabí.

Článek

Uzbecký zápasník, který roky žije v Česku, zažil po výhře opět příval gratulací. Jedním z těch, kteří mu popřáli, byl i neporažený boxer Floyd Mayweather. „Další vítěztví, moc vám všem děkuji za vaši podporu, vážím si toho moc. Jedeme společně dal," přidal také Muradov tradiční poděkování. Po duelu ale nebyl úplně spokojen se svým výkonem.

„Měl jsem potíže s dýcháním, patrně problém s aklimatizací, s odlišným podnebím, proto nejsem tak šťastný," řekl bojovnk, který hrozil hlavně svojí pravačkou. „Cítil jsem, že jsem mu ve druhém kole ublížil. Ve třetím kole jsem začal pracovat i na jeho těle, předtím jsem přidal také calf kicky, postupně jsem se připravoval na ukončení," okomentoval duel Muradov.

Rozhodující moment přišel přibližně v polovině třetího kola, kdy se Sanchez po úderu pravačkou za ucho nedobrovolně roztancoval a ztratil balanc. Tady Muradov viděl, že je ideální čas neotálet a otřeseného soupeře ukončit. Tak se také stalo.

Do zápasu nastupoval Muradov jen s uzbeckou vlajkou. UFC zakázalo používat dvě, takže českou nemohl použít, tu předtím vždy používal při nástupu do oktagonu. „Muradov se rychle stává jménem, které lze sledovat v divizi střední váhy UFC. Po 13 měsících bez zápasu se Muradov vrátil na UFC 257 a udělal ohromný dojem. Pravačkou Sancheze odstřelil," napsal po zápase server mmafighting.com.

„Jsem připraven kdykoliv a s kýmkoliv. I po jednom týdnu, pokud nemám zlomenou ruku, jsem připraven," hlásil hned Muradov v kleci. Tak rychlé to zase nebude. Zatím ale může být třicetiletý zápasník spokojený, nyní drží čtrnáct výher v řadě. Tři náleží pod UFC.

Reklama

Související témata: