Hlavní obsah

Světové legendy nežijí z minulosti. Postaví se proti sobě opět v ringu?

Praha

Dojde na zápas světových legend? Ve vzduchu visí třetí bitva. Na jedné straně Mike Tyson, na druhé Evander Holyfield. Naposledy se druhý jmenovaný nechal vyfotit po tréninku s Vladimirem Kličkem. Osmapadesátiletý Američan a o čtrnáct let mladší Ukrajinec. Společně s Tysonem hvězdná trojice světového boxu. „Dnes trénink s Kličkem,“ napsal Holyfield na sociální sítě.

Foto: Sport.cz/Facebook: Evander Holyfield a championtour.eu/cz

Mike Tyson a Evander Holyfield. Potkají se opět v ringu?

Článek

Před pár měsíci se vyjádřil k možnému návratu i Kličko. „Pořád to mám v sobě. Jestli můžu bojovat? Jasně. Momentálně nechávám své možnosti otevřené. Ale určitě se nechystám na takový comeback, abych se vrátil a nechal si zlomit čelist. Šlo by o comeback, abych zlomil rekord," vyhlašoval loni někdejší olympijský vítěz z Atlanty.

Metou byl myšlen George Foreman, který porazil Michaela Moorera v roce 1994 pár měsíců před 46 narozeninami. Kličkovi bude v březnu 45 let, má ještě čas.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Evander Holyfield (@evanderholyfield)

Byla to v listopadu velká sláva. Fanoušci z celého světa čekali na návrat boxerské legendy. A dočkali se. A nebyli zklamaní. Mike Tyson se vrátil po patnáctileté pauze ve velkém stylu. Zápas s Royem Jonesem juniorem byl vypsán v Los Angeles na osm kol po dvou minutách. Po zápase byla vyhlášena remíza. Tyson byl dravější, chtěl boxovat, byl tvrdší, více zasahoval.

Americký boxer poté slíblil, že bude bojovat i v roce 2021. „Tentokrát to bude lepší," řekl Tyson, že on s bojem ještě neskončil.

Jedním z jeho možných protivníků je čtyřnásobný šampion těžké váhy Evander Holyfield, který nad Tysonem drží dvě vítězství. Ti dva mají za sebou dva duely v letech 1996 a 1997. V jednom vyhrál Holyfield na T.K.O., ve druhém byl Tyson diskvalifikován, když ukousl soupeři kousek ucha.

„Už žádné výmluvy. Toto je zápas, který se musí stát pro náš odkaz. Řekl jsi, že jsi připraven se mnou bojovat, tak podepiš smlouvu a pojď do ringu, Tysone. Svět čeká, teď je to na tobě. Jsem připraven," reagoval Holyfield hned po Tysonově comebacku.

Dočkáme se někdy završení trilogie?

Reklama

Související témata: