Hlavní obsah

Co předvede ve druhé bitvě těžkých vah 118kilový Predátor?

Praha

Boj o krále těžké váhy je na programu za měsíc na UFC 260 v Las Vegas. Ale už dnes se fanoušci zajímají o tento duel. Těžká váha je vždy více vidět. Stipe Miocic jako šampion, kterému se postaví Francis Ngannou. Ti dva spolu už bojovali, Francouz v roce 2018 prohrál. Zažil první nezdar v UFC.

Foto: Facebook: Francis N'Gannou

Francis Ngannou. Vyhraje titulový zápas?

Článek

Ve svém prvním souboji Miocic přežil časný bleskový útok a poté dominoval v dalších kolech. Nakonec zápas trval plných pětadvacet minut. Ngannou ve všech předchozích zápasech došel jen do druhého kola, teď si dal pětikolovou nálož. „Nestrávil jsem v oktagonu dost času, abych měl zkušenosti," přiznal čtyřiatřicetiletý Francouz v rozhovoru s Joe Roganem.

Ngannou chtěl být boxerem, ale zamiloval se do MMA, našel ještě působivější sport. Tento bojovník, to nejsou jen pěsti v kleci, ale především jeho příběh o cestě z chudoby. „Opustil jsem Kamerun jen proto, abych mohl žít, abych přežil. V Kamerunu jsem neviděl cestu," citoval zápasníka server mmajunkie.com.

Poslední roky už je pevnou součástí UFC, nejprestižnější MMA organizace světa. Za měsíc může vystoupat na samotný vrchol.

"Ze zápasu s Miocicem jsem měl dva různé pocity. Byl jsem rozrušený a zklamaný, že jsem nevyhrál. Takto to má každý, kdo bojuje o titul, chcete vyhrát, ale v tom zápase jsem se hodně naučil," připustil Ngannou.

„Vzpomínám si, že jsem se ptal sám sebe. Jak to vypadá ve třetím kole? V podstatě šlo o pět potenciálních kol, ale já nikdy předtím nebyl ani ve třech."

Francouz šel do souboje s Miocicem se skóre 6:0 v UFC. Čtyři bitvy ukončil v prvním kole, dvě ve druhém. V profi MMA se přitom pohyboval jen něco málo přes čtyři roky, soupeř téměř dvakrát delší dobu.

Od jejich zápasu Miocic dvakrát vyhrál a jednou prohrál, došlo k ukončení trilogie s Danielem Cormierem. Nagannou má skóre 4:1, poslední čtyři souboje vyhrál. Pokud chtěl získat zkušenosti, nasát minuty v boji, tento krok se mu nepovedl. V kleci strávil 162 sekund, tedy necelé tři minuty za čtyři souboje!

„Ano, byl to velmi rychlý vzestup. Nestrávil jsem v oktagonu dost času, abych získal tuto zkušenost. Myslím, že jsem za jednu noc získal víc, než kolik jsem zažil v kleci po zbytek své kariéry," myslí si o svém MMA životě Ngannou. Co předvede se šampionem při druhém pokusu muž s přezdívkou Predátor, který váží 118 kilo?

Reklama

Související témata: