Hlavní obsah

Návrat boxerského šampiona! Utká se s youtuberem

Praha

Už je to jasné i s termínem. Bývalý neporažený boxerský šampion ve welterové váze Floyd Mayweather se po více než třech letech vrátí do ringu. V exhibičním duelu se utká se slavným youtuberem Loganem Paulem, který má na kontě jeden profesionální fight se svým internetovým kolegou KSI.

Foto: Sport.cz

Boxerský mistr světa Floyd Mayweather (vlevo) v době své největší slávy

Článek

Zápas se měl původně odehrát již v únoru v Japonsku, ale kvůli koronavirové situaci byl na neurčito odložen. Nyní však dostal nové datum i místo konání. Zápas se uskuteční 6. června na Floridě v Hard Rock Stadium v Miami.

Několikanásobný šampion Mayweather nikdy neokusil porážku, v utkání tak bude i přes svůj věk jasným favoritem. Naposledy se v ringu představil v roce 2018, kdy v exhibičním duelu porazil japonského kickboxera Tenshina Nasukawu.

Rok předtím si vyšlápl i na hvězdu UFC Conora McGregora. Po tomto zápase ukončil svoji oficiální kariéru. Logan Paul je bratrem Jakea Paula, který v dubnu porazil bývalou hvězdu MMA Bena Askrena. Na kontě má i skalp bývalého profesionálního basketbalisty Natea Robinsona.

Starší bratr Logan tak nechce zůstat zahanben. Doposud má za sebou jen jeden profesionální zápas se svým youtuberským kolegou, který si říká KSI. V listopadu 2019 prohrál, takže teď se bude chtít ukázat. Nečeká ho ale rozhodně nic lehkého.

Reklama

Související témata: