Hlavní obsah

Joshua a Fury se utkají o boxerský trůn v srpnu v Saúdské Arábii

Londýn

Britští boxeři Anthony Joshua a Tyson Fury se utkají o titul absolutního krále těžké váhy v profesionálním ringu v srpnu v Saúdské Arábii. Termín dlouho očekávaného "sjednocovacího" duelu v úterý oznámil Joshuův promotér Eddie Hearn.

Foto: Facebook: Tyson Fury

Tyson Fury v tréninku.

Článek

"Buď sedmého, nebo 14. srpna. Myslím, že není tajemstvím, že se zápas uskuteční v Saúdské Arábii," řekl Hearn televizní stanici Sky Sports. "Jsme velmi spokojení. Při minulém souboji (s Andym Ruizem) splnili všechny sliby," dodal.

Jednatřicetiletý Joshua vlastní mistrovské pásy organizací IBF, WBO a WBA, obhájil je v prosinci proti bulharskému vyzyvateli Kubratu Pulevovi. O rok starší Fury má v držení zbylý významný titul WBC, o který vloni v únoru připravil Američana Deontaye Wildera. Od té doby neboxoval.

Na vzájemném duelu a odvetě se obě strany dohodly už vloni v červnu, po mnohaměsíčních jednáních došlo v březnu na podpis smlouvy na dva duely obou aktuálních šampionů. Odveta by se měla uskutečnit v listopadu, či prosinci.

Očekává se, že oba boxeři za zápasy inkasují každý 100 milionů liber (přes tři miliardy korun). Po prvním duelu se má prémie rozdělit půl na půl, v odvetě v poměru 60:40 ve prospěch vítěze.

Reklama

Související témata: