Hlavní obsah

Český veterán UFC čeká divočinu. Ital všechny bitvy ukončil v prvním kole!

Praha

Walking Dead. Tak si říká nadcházející soupeř Viktora Pešty. Ital Riccardo Nosiglia. Ti dva se spolu střetnou na turnaji OKTAGON 24. Přezdívka českého veterána UFC vůbec neleká. „Jestli je to adekvátní přezdívka, nevím. Ale předpokládám, že je to fanoušek toho amerického seriálu. Nic hlubšího bych v tom nehledal.“

Veterán UFC se chystá na soupeře, který všechny své zápasy ukončil v prvním koleVideo: Sport.cz

 
Článek

Pro bývalého těžkotonážníka Peštu je to druhý zápas v polotěžké váze. V tom prvním si v prosinci poradil v prvním kole s Brazilcem Alcantarou. Teď se v brněnské kleci postaví proti soupeři, který má na kontě 10 zápasů, s bilancí 8 výher a 2 porážky.

Zajímavé je, že úplně všechny jeho duely skončily v prvním kole. „Předpokládám, že bude mít agresivní, divokej nástup. Tam je nejdůležitější si to pohlídat, neudělat chybu na začátku. Myslím, že čím bude zápas delší, tím líp pro mě," ví třicetiletý český bojovník.

Premiéra Viktora Pešty v polotěžké váze a hned dominantní vítězství nad Brazilcem AlcantarouVideo: Oktagon TV

V polotěžké váze se už zabydlel. To, že musí před zápasem navážit 93 kilogramů, pro něj není velký problém. „Tím, že teď ta příprava byla delší než obvykle, měl jsem tu dietu pozvolnější a váhu jsem sundával postupně. Víc mi ale vyhovuje kratší a intenzivnější příprava."

Viktor Pešta se, jako už tradičně, připravoval na Floridě. Zvládl tam i očkování proti covidu. Poslední dny před zápasem v Česku. Po boku například Miloše Petráška nebo Daniela Škvora. „Jsem připravený. Forma je naladěná. Předpokládám, že nastupuju jako favorit. Kurzy jsem neviděl, ale očekávám to, " hlásí zápasník, který by si v duelu číslo 23 rád připsal sedmnácté vítězství kariéry.

Další MMA plány prozrazovat zatím nechce. Teď se hodlá soustředit jen na Itala Nosigliu. Jejich bitva se už uskuteční s diváky. Díky rozvolňujícím se vládním opatřením jich může do brněnské Zoner Bobby Hall přijít omezený počet. Turnaj OKTAGON 24 je na programu v sobotu 29. května od 18 hodin.

Reklama

Související témata: