Hlavní obsah

Judistka Matějčková na MS nestačila na někdejší šampionku a vypadla v 1. kole

Aktualizováno

Judistka Alice Matějčková nestačila na mistrovství světa na někdejší šampionku Marhinde Verkerkovou z Nizozemska a vypadla v prvním kole kategorie do 78 kilogramů. Uzavřela tím vystoupení českého týmu na šampionátu v Budapešti, kterého se kvůli olympijské přípravě neúčastní obhájce titulu v nejtěžší váhové kategorii Lukáš Krpálek.

Foto: Instagram A. Matějčkové

Judistka Alice Matějčková na mistrovství světa vypadla v prvním kole kategorie do 78 kilogramů.

Článek

Matějčková měla těžký los. Pětatřicetiletá Verkerková je mistryní světa z roku 2009 a k tomu má ze světových šampionátů ještě stříbro a dva bronzy, naposledy vybojovala třetí místo před třemi lety v Baku.

Třiadvacetiletá Matějčková s ní vydržela bojovat dvě minuty a 39 sekund. Na konci duelu neodolala útoku zkušené Nizozemky na zemi a prohrála na ipon.

Maximem české výpravy na tomto mistrovství světa tak bylo druhé kolo. Dostal se do něj mimo jiné David Klammert v kategorii do 90 kilogramů, kterému to matematicky stačilo na potvrzení olympijské kvalifikace. Oficiálně to mezinárodní federace potvrdí po šampionátu. Naopak David Pulkrábek bude po vyřazení ve druhém kole v olympijském žebříčku první pod čarou. Nepomohl mu ani Klammert, který ho mohl dostat na hry v Tokiu, pokud by skončil nejhůře pátý.

Mistrovství světa v judu v Budapešti:
Muži:
Do 100 kg:
1. Fonseca (Portug.)
2. Kukolj (Srb.)
Sulamanidze
a Liparteliani (oba Gruz.)
Ženy:
Do 78 kg:
1. Wagnerová (Něm.)
2. Malongaová (Fr.)
3. Steenhuisová (Niz.)
a Umekiová (Jap)
...
Matějčková (ČR) vypadla v 1. kole

Reklama