Hlavní obsah

Nemá v ringu co dělat! Boxer dupl na hlavu soupeři

Pando/Praha

Záběry, které bývají pravděpodobnější spíš v MMA než v klasickém boxu. Každopádně v obou sportech jsou již za hranou. Boxer Pedro Tabares surově dupl na hlavu soupeře a zlomil mu nos. Hrozí mu dlouhý zákaz činnosti.

Foto: @TimBoxeo, Twitter

Souboj debutanta Tabarese (vpravo) a veterána Faraha skončil diskvalifikací

Článek

Šokující scény se odehrály v zápase mezi Tabaresem a více než stokilovým veteránem Saulem Farahem v bolivijském Pando. Tabares, který debutoval mezi profesionály, srazil levačkou protivníka k zemi.

Rozhodčí okamžitě po bojovnících skočil, aby roztržku ukočíroval, ale Tabares zasypal bezmocného Faraha na zemi řadou tvrdých úderů. Vrcholem bylo, když mu dupl na hlavu. V tu chvíli už tam vtrhla ochranka, která se snažila běsnícího boxera uklidnit.

Farah se pak rychle zvedl na nohy, ale z nosu mu tekla červená. Tabares mu jej kopem zlomil. Boxer s bilancí 73-26-3 byl poté prohlášen za vítěze, jelikož Tabares byl diskvalifikován. Podle místních zpráv byla situace mezi oběma boxery vyhrocená už před zápasem, ale v ringu to ještě vygradovalo.

Tabares se po zápase prý Farahovi omluvil a vyzval ho k dalšímu souboji. Fanoušci jeho počínání nerozumí. „Naprostý bizár. Měl by dělat spíš MMA, box není pro něj," komentovali jeho výstup. „Hovado. Už by se nikdy neměl objevit v ringu," hodnotil další.

Reklama