Hlavní obsah

Neporažený Gane. Blíží se francouzská bitva o titul těžké váhy?

Praha

Stále bez porážky! Francouzský zápasník MMA Ciryl Gane si připsal v UFC šesté vítězství v řadě. Na turnaji UFC Fight Night 190 porazil v šestém zápase v prestižní organizaci ruský tank Alexandera Volkova. Dvoumetrový rodák z Moskvy byl před zápasem v žebříčku těžké váhy UFC na pátém místě. Jednatřicetiletý Francouz byl postavený ještě výše na pozici tři. S velkou pravděpodobností by tak pro vítěze souboje mohla brzy přijít premiérová titulová šance. Vznikla by tak zajímavá situace, kdy by se o pás těžké váhy popasovali dva zápasníci z Paříže. Ve Francii bylo ještě na začátku roku 2020 MMA zakázáno.

Foto: Getty/UFC

Ciryl Gane (vpravo) porazil na turnaji UFC Fight Night 190 Alexandera Volkova.

Článek

Samotný souboj zůstal trochu za očekáváním. Gane byl v průběhu celého pětikolového souboje aktivnější a nebezpečnější. Volkov na turnaji v Las Vegas neměl svůj den a viditelně tahal za kratší konec provazu. „Myslím si, že byl Volkov opravdu velkou výzvou. Porazil jsem ho. Pokud mě bude chtít UFC dát titulovou šanci, tak jsem připraven," uvedl rodák z Paříže v pozápasovém rozhovoru.

Předpokládá se, že si Francouz bude muset na duel o pás těžké váhy počkat, protože by měl další francouzský bojovník Francis Ngannou v záři obhajovat titul v odvetném zápase proti Derricku Lewisovi. Navíc je tu i Jon Jones, který se kvůli královskému titulu přesunul do vyšší váhové kategorie.

Ganeova bilance v profesionálním MMA má parádní parametry. Tři knokauty, tři submise, tři triumfy po rozhodnutí sudích a žádná prohra. Volkov je o poznání zkušenějším bojovníkem, protože absolvoval již dvaačtyřicátý duel. Ke třiatřiceti vítězstvím přidal devátou porážku.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by UFC Europe (@ufceurope)

Vítězství na hlavní kartě si připsal i Renato Moicano, který utáhl škrcení v závěru druhého kola v souboji s Jaiem Herbertem. Ve druhé pětiminutovce triumfoval i v hlavním předzápase turnaje Kanaďan Tanner Boser, jenž poslal trochu překvapivě amerického soupeře Ovince Saint Preuxe k zemi kolenem, a následnou tvrdou kombinací doručil jedenáctý knokaut v kariéře. Radovali se i Tim Means a Timur Valijev. Oba bojovníci zvítězili po rozhodnutí bodových sudích.

Vítěze naopak nepoznal zápas Andre Fili – Daniel Pineda. Jednatřicetiletý Fili byl v úvodním kole aktivnější, avšak v tom druhém zasáhl amerického krajana Pinedu do oka a zkušený rozhodčí Herb Dean po kontrole pětatřicetiletého veterána, který téměř nedokázal oko otevřít, zápas předčasně ukončil.

Reklama

Související témata: