Hlavní obsah

Joshua bude boxovat s Usykem na stadionu Tottenhamu na konci září

Londýn

Anthony Joshua bude obhajovat tituly mistra světa těžké váhy proti Oleksandru Usykovi 25. září na fotbalovém stadionu Tottenhamu Hotspur. Termín i londýnské dějiště boxerského duelu dnes oznámil promotér.

Foto: Facebook: Anthony Joshua

Anthony Joshua při tréninku. Archivní foto

Článek

Jednatřicetiletý Brit dostal nařízenou obhajobu proti povinnému vyzyvateli Usykovi z Ukrajiny od organizace WBO, přičemž vlastní také pásy šampiona IBF a WBA. O tři roky starší Usyk má stejně jako Joshua zlatou olympijskou medaili z her v Londýně 2012; Joshua tedy dominoval v supertěžké váze, Usyk v těžké.

"Je na čase obhájit svou korunu," řekl Joshua. "Jsme dva olympijští vítězové, kteří se probojovali až na vrchol a nikdy se nevyhnuli žádné výzvě. Stadion je to nádherný, atmosféra bude elektrizující," dodal před duelem, který by podle promotéra měl sledovat plný stadion pro téměř 63 tisíc lidí.

Původně se měl Joshua utkat v dlouho očekávaném sjednocovacím duelu s krajanem Tysonem Furym. Jenže mistr světa organizace WBC Fury musí nejprve nastoupit proti Američanovi Deontayi Wilderovi. Boxovat by měli 9. října v Las Vegas.

Reklama

Související témata: