Hlavní obsah

Věk je jenom číslo. Boxerská legenda Tyson se má vrátit do ringu

Los Angeles

Již pětapadesátiletý boxer Mike Tyson by se podle nejnovějších informací měl znovu postavit mezi šestnáct provazů. Na spadnutí je totiž zápas proti influencerovi Loganu Paulovi, který ho již v minulosti vyzýval. Boxerský souboj by se měl uskutečnit 22. února příštího kalendářního roku a má se jednat o jednu z největších událostí světa bojových sportů.

Foto: Reuters

Mike Tyson před soubojem proti Royi Jonesovi v roce 2020.

Článek

Legendární americký zápasník Mike Tyson naposledy zápasil v listopadu roku 2020. Jednalo se o exhibiční zápas proti Royi Jonesovi, který podle očekávání skončil remízou. Američan se tak znovu mezi šestnácti provazy představil po dlouhých patnácti letech. Pakliže by se avizovaný duel opravdu uskutečnil 22. února, jednalo by se o Tysonův návrat po roce a čtyřech měsících.

Soupeřem bude americký Youtuber Logan Paul. Ten společně se svým bratrem Jakem pronikl do boxerského světa, kde se oběma sourozencům poměrně daří. Zatímco Jake dokázal v boxerských soubojích porazit MMA hvězdy Bena Askrena či Tyrona Woodleyho, tak Logan Paul vyzval k exhibičnímu zápasu Floyda Mayweathera. Tento duel i vzhledem k tomu, že šlo o exhibici, nakonec vítěze neměl.

Před časem se k případnému zápasu vyjádřil také sám Iron Mike. „Přesně takové zápasy vydělávají peníze. Sledují je miliony lidí a přesně kvůli tomu to děláme," nechala se slyšet boxerská legenda.

Pokud by se souboj mezi Mike Tysonem a Loganem Paulem uskutečnil, stal by se druhý jmenovaný prvním člověkem, který v ringu čelil dvěma legendám světového boxu – Miku Tysonovi a Floydu Mayweatherovi.

Reklama