Hlavní obsah

Blíží se pomsta? Joshua chce zpět na vrchol

David SuchýSport.cz

Druhý boxerský zápas mezi Anthonym Joshuou a Oleksandrem Usykem je na spadnutí. V prvním souboji uspěl druhý jmenovaný, který bývalého šampiona dokázal porazit na body. Joshua tak touto porážkou přišel o čtyři pásy šampiona, které se pokusí získat zpět. Sám Brit aktivoval možnost k případné odvetě, která však zatím nemá oficiální termín.

Foto: Reuters

Anthony Joshua (vlevo) v souboji s Oleksandrem Usykem.

Článek

„Myslím si, že by to mohlo vyjít v březnu," odpověděl promotér Eddie Heran na otázku, kdy se uskuteční odveta.

Snaha o uskutečnění odvetného zápasu není jen v táboře britského boxera. Také Usykova strana by s případným rematchem neměla sebemenší problém. Promotér Hearn navíc jednoznačně vyvrátil fámy ohledně zápasů proti Tysonu Furymu nebo Deontayi Wilderovi.

Kde se zápas uskuteční však zatím není jasné. Usyk by rád zápasil na olympijském stadionu v ukrajinském Kyjevě, což by pro současného šampiona znamenalo výhodu domácího prostředí. Tábor Joshuy má však jinou představu. Brit totiž mimo Spojené království zápasil pouze dvakrát v kariéře.

„Byl bych rád, kdyby se zápas znovu uskutečnil v Británii," nechal se slyšet promotér Hearn.

Nový trenér pro Joshuu?

Stále není jasné, kdo v odvetném zápase bude v rohu britského zápasníka. Joshua se po prohraném souboji nechal slyšet, že údajně hledá nového trenéra. K tomu přispěla také informace, podle které Brit aktivně hledal trenéra v Americe. Podle slov promotéra to ovšem neznamená, že dvaatřicetiletý zápasník ukončí spolupráci se svým současným trenérem Robem McCrackenem.

„S Robem se nerozešel. Nezkoušel najmout nového trenéra. Hledá způsob, jak se zlepšit a pracuje na tom. Když cestoval do Ameriky, tak to nebylo o tom, že se pokoušel najít nového trenéra. Jel si jen vyzkoušet trénování v jiném prostředí," dodal Hearn.

Reklama