Hlavní obsah

Tohle do MMA nepatří. Proč byl zápasník diskvalifikován?

Abú Dhabí

Nehezký moment byl k vidění na turnaji UAE Warriors 24 v Abú Dhabí. Kanadský zápasník KB Bhullar u pletiva trefil klečícího soupeře kolenem do hlavy, což pochopitelně znamenalo diskvalifikaci a automatickou porážku. Není tomu přitom tak dávno, co si podobně počínal také UFC fighter Petr Yan, kterého podobný incident stál mistrovský opasek.

Foto: UAE Warriors

Sudí musel duel mezi KB Bhullarem a Tarekem Suleimanem ukončit na diskvalifikaci.

Článek

V zápase ve střední váze měl navrch právě KB Bhullar, kterému se povedlo soupeře u pletiva tlačit k zemi. V době, kdy se jeho protivník Tarek Suleiman pokoušel vstát, čelil kolenu na hlavu. Sudí okamžitě skočil mezi oba zápasníky a utkání tak předčasně ukončil.

Suleiman se po tomto zásahu značnou dobu nezvedal ze země a do akce musely také nosítka. Ty nakonec nebyly potřeba a syrský zápasník se sám zúčastnil vyhlášení o vítězi. Tím se stal právě Suleiman, neboť byl verdikt veden jako diskvalifikace pro nedovolený zásah kolenem.

K celé situaci se později na svém Instagramu vyjádřil diskvalifikováný Bhullar.

"Bohužel jsem byl diskvalifikován. Omlouvám se za mojí chybu. V kleci se věci dějí tak rychle, že jednáte podle svého zabijáckého instinktu. Doufám, že je můj soupeř v pořádku a snad si to někdy zopakujeme."

Syrský zápasník si tak připsal třetí výhru v řadě, naopak Bhullar po předchozí výhře znovu pocítil chuť porážky, která je o to víc hořká.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.