Hlavní obsah

Nejhorší boxer Británie? Legenda ukončila kariéru, sedm let nevyhrála

Sportovní svět nezná jen vítěze, vždy někdo musí prohrát. Nikoho porážky moc nebaví, ale občas se najdou vytrvalci, kteří věří, že to jednou zlomí a přijde vítězná vlna. Jedním z nich byl boxer Robin Deakin, který v profesionálním ringu odboxoval 55 zápasů a jen dva vyhrál. Další už nepřidá, končí s kariérou.

Ryan Taylor vs. Robin Deakin, duel z roku 2012.

 
Článek

Od února 2007 do března 2014 prohrál všechny zápasy, bylo jich 52 v řadě. Podle webu The Sun nejhorší boxer Velké Británie ukončil kariéru, a to v jedenatřiceti letech. Svým způsobem odchází legenda, která se nikdy nevzdala. Boxer, který i přes porážky věřil, že výhry přijdou. Dočkal se jen dvakrát.

„Nemůžu tomu dát více. Oznamuji svůj odchod do důchodu poté, co jsem neuspěl a neztratil mozkové buňky. Box je bezpečný sport, ale když to děláte jako já a netrénujete, můžete být zraněni, pravděpodobně by se to stalo," řekl ke svému odchodu.

Přednost dostala rodina

V roce 2006 vyhrál svůj první zápas, poté přišlo 52 prohraných duelů. Druhá a poslední radost se dostavila v roce 2015, rok 2016 nic, loni dvě prohry a letos konec. Dá se říci, že kdo s tímto bijcem prohrál, byl smolař.

Na žebříčku boxrec.com patří Deakinovi 1984. místo, jen čtyři boxeři jsou z celého světa horší podle těchto tabulek. Prohrával, ale udržel si myšlení, je zdravý.

„Odcházím, dokud udržím hlavu nahoře. Teď se dívám do budoucnosti, chci mít rodinu a postarat se o ni. Dělal jsem to pro peníze, ale nevydělal jsem dost. Miloval jsem, když se lidi bavili, ale potřebuji si vydělávat na živobytí. Miluju sport a budu to vždycky milovat, ale do ringu už nevkročím," dodal „Rockin" Robin Deakin.

Reklama