Hlavní obsah

Koza trkla a určila vítěze. Joshua zažije požehnání, Parker jde bojovat za svou zemi

Praha

Pokud si lámete hlavu, kdo vyhraje v sobotu boxerskou bitvu těžkých vah v Cardiffu, tak tu máme jednu nápovědu. Duel mezi Anthony Joshuou a Josephem Parkerem ovládne Angličan nad sokem z Nového Zélandu, tak určil maskot velšské armády. Tím je koza Shenkin IV. Zároveň také předpověděla, že konec bude v 11. z dvanácti kol.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Anthony Joshua (vlevo) a Joseph Parker na tiskové konferenci před sobotním zápasem těžkých vah.

Článek

Zda tomu tak opravdu bude, uvidí přímo na stadiónu téměř osmdesát tisíc fanoušků v sobotu večer. Boj o čtyři pásy, bitva neporažených. To po tomto duelu už platit nebude.

Joshua je držitelem mistrovských pásů WBA, IBF a IBO, Parker je šampiónem organizace WBO. Podle papírových předpokladů by měl vyhrát Joshua. „Budeme na stadiónu, kam přijde osmdesát tisíc lidi, to on ještě nezažil, já už čtyřikrát. Neví, co dělat, bude si muset zvykat. Je to skličující a ohromující okamžik," vyslal Angličan varovnou střelu.

„Tohle je můj čas, jsem mladý, ostrý a jsem odhodlaný vyhrát. Jsem tady, abych byl součástí historie, dělám to pro svůj tým, rodinu a zemi," má jasno o své cestě Parker.

Jedničkou v žebříčku je Joshua, který má snadno zapamatovatelné statistiky - 20 duelů, 20 výher, 20 k.o. Za pár hodin - 31. března, se mu postaví Parker, muž, který také nikdy nepoznal hořkost porážky, a to šel do ringu čtyřiadvacetkrát.

Anthony JoshuaJméno a příjmeníJoseph Parker
15. října 1989, WatfordDatum a místo narození9. ledna 1992, South Auckland
Velká BritánieStátní příslušnostNový Zéland
198 cmVýška193 cm
2013Profesionálem od2012
20 výher (z toho 20 k.o.), žádná porážkaBilance zápasů24 výher (z toho 18 k.o.), žádná porážka
1.Postavení na žebříčku Boxrec7.

Na trůn se Joshua dostal po výhře nad Vladimirem Kličkem, následující obhajobu zvládl, nestačil na něj Carlos Takam. Teď se proti němu postaví Parker, kterému je šestadvacet let a je o dva roky mladší než olympijský vítěz z Londýna 2012.

„Cítím, že každý zápas je požehnáním. Ať už sedí tady Joseph Parker, nebo X, X nebo X, každý zápas má svůj důvod z dlouhodobého hlediska. On je šampiónem a na mojí životní cestu mi něco přidá," řekl Brit pro foxsports.com a dodal. „Všichni jsou o 30 procent lepší, když jdou proti mně, musím se s tím vypořádat."

„Miluju výzvy. Ještě jsem se nerozhodl jak, ale ty pásy budou na 100 procent moje," stojí si za svým Parker. Komu zvedne ringový rozhodčí ruku na znamení vítězství?

Reklama