Hlavní obsah

Opustí Mayweather důchod? Američan si hraje s myšlenkou zápasu v MMA

Praha

„Já se vrátím,“ tuhle větu neměl už nikdy říct. Jenže boxer Floyd Mayweather, který odešel do sportovního důchodu, se rozhodl patrně jinak. Pohrává si s myšlenkou návratu. Sport, ambice, peníze? Tentokrát by se muž, který vyhrál v profesionálním ringu 50 zápasů a žádný neprohrál, měl vrátit do klece. Zažije svět jeho zápas v MMA s Conorem McGregorem?

Foto: QWERT Boxing

Floyd Mayweather v Praze.

Článek
Fotogalerie

Jak už to u tohoto Američana bývá zvykem, sport bere jako byznys, který umí. Když zápas v kleci, tak proti další marketingové hvězdě, ať se fanoušek baví a platí. Žádné zůstat při zdi. Mayweather, to je mašina, která umí otáčet dolary.

S McGregorem se potkali v boxerském ringu loni v létě. První návrat ze sportovního důchodu. Američan tuto show, kde létaly stovky miliónů dolarů, vyhrál. Hned se začalo spekulovat o odvetě, ale v kleci a podle pravidel MMA. Že by se rýsoval druhý comeback?

„Důchod byl skvělý, ale jak všichni ví - jdu do důchodu, vrátím se. Je možné, že se vrátím? Ano, pokud tomu tak bude, musí to být v kleci," citoval Američana server thesun.co.uk.

Můžu dělat, co chci

„Hovořil jsem s mým týmem, Al Hayman (promotér) říká ne, ale mluvil jsem s Showtime (placená televize) a CBS. Dana White je šéfem UFC, můžeme se potkat a uskutečnit mega zápas, jeden mega fight. Jestli by to mohlo být opět proti Conoru McGregorovi, nevím."

Neví i z důvodu, že Ir má teď jiné starosti. Před necelými dvěma týdny asi s dvěma desítkami lidí zaútočil v New Yorku na autobus, který převážel zápasníky před galavečerem UFC. Tento atak se neobešel bez zraněných. McGregor následně skončil ve vazbě, byl obviněn a musel zaplatit kauci 50 tisíc dolarů. Co s ním bude dále, se uvidí.

Stejně tak se teprve ukáže, jak to bude horké s Američanem v oktagonu. Vsadit si na Mayweathera v kleci, není jisté. Důvod je snadný. „Můžu změnit názor. Můžu dělat, co chci, já jsem Floyd Mayweather."

Reklama

Související témata: