Hlavní obsah

Budu jako mumie, směje se Krpálek. V přípravě na šampionát ho brzdila řada zranění

Praha

Hodně daleko měla k ideálu příprava českého judisty Lukáše Krpálka na mistrovství Evropy, které začíná ve čtvrtek v izraelském Tel Avivu. I tak olympijský vítěz z Ria 2016 doufá, že minimálně obhájí bronz z loňského kontinentálního šampionátu v Polsku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Judista Lukáš Krpálek se zlatou medailí z LOH 2016 z brazilského Rio de Janeira.

Článek

„Začátek roku byl dobrý, ale nyní prožívám spíše horší období, od března se zdravotní trable nějak nabalují. Ale někdy mě takový stav vyburcuje a já se rozhodně budu snažit v Izraeli udělat maximum pro zisk medaile," vyprávěl Krpálek, který se bude prát v kategorii nad 100 kilogramů.

Pokud se přenese přes zranění kolene, které se vleče už delší dobu, má stále Krpálek ke stoprocentnímu stavu daleko. „Čtrnáct dnů jsem bral antibiotika a prakticky tři týdny netrénoval. Shodil jsem skoro osm kilogramů. Sice už jsem tři zase nabral, ale pořád to není dobré," posteskl si Krpálek, jehož nemoc připravila o kemp v Japonsku.

Manko z přípravy doháněl na kempech v Turecku a Maďarsku. „Jenže v Turecku jsem si před dvěma týdny hned při druhém tréninku narazil žebra. Jde asi o nejhorší ze současných bolístek. Dost mě to omezuje, ale zranění se rychle lepší. Minulý týden už jsem se s klukama pral," popisoval Krpálek.

Právě v Praze si poranil prst na noze. „Je celý fialový, spíše do černa. Asi šlo o zlomeninu, ale jistotu nemám, protože u lékaře jsem nebyl. I tohle se zlepšuje," krčil rameny borec, jenž do bojů o evropskou medaili půjde čerstvě i s vykloubeným prstem na ruce. „Budu zalepený jako mumie, ale to není nic limitujícího. I se zraněními chci bojovat o medaili," ujišťoval Krpálek.

„Připravil jsem se prostě v rámci možností. Hlavní je, že se cítím den za dnem lépe na žíněnce, protože ještě před dvěma týdny jsem nemohl s dechem," přiznával Krpálek, jenž se v polovině května stane podruhé otcem.

Nominace českých judistů na ME
Pavel Petřikov (kategorie do 60 kilogramů)
Jaromír Musil (do 81 kg)
Jiří Petr (do 81 kg)
David Klammert (do 90 kg)
Lukáš Krpálek (nad 100 kg)

Reklama

Související témata: