Hlavní obsah

Dva měsíce v karanténě! Kouč českého nároďáku naráží na přísná pravidla

Praha

Dvoutýdenní preventivní karanténa? Nic příjemného, ale jednou se dá jistě zvládnout. Jenže finský trenér české reprezentace florbalistů Petri Kettunen do ní zamíří letos už počtvrté! Taková je daň za vedení zahraniční reprezentace v době koronakrize.

Foto: Martin Flousek/Český florbal

Dostane Petri Kettunen druhou šanci s českým týmem na mistrovství světa?

Článek

„Pravidla finského ministerstva zdravotnictví jsou hodně přísná. Teď budu muset do dvoutýdenní karantény doma stejně jako po letních kempech. Celkem už to bude letos osm týdnů,“ vypočítával kouč po dvojici vítězných zápasů českého týmu se Slovenskem, kterými opět ožila mezinárodní florbalová sezona.

Právě kvůli povinné karanténě se musel Kettunen obejít bez dvou svých finských asistentů, ti si ji kvůli pracovním povinnostem nemohli dovolit.

A na rozdíl třeba od fotbalových trenérů musel Kettunen v hale na Podvinném Mlýně koučovat v roušce. „Radši trénuju bez ní. Když hodně mluvíte, rychle zvlhne, ale musíme respektovat pravidla,“ pokrčil rameny.

S ohledem na finské regule Kettunena nepřekvapilo, že pořadatelé mistrovství světa plánovaného na letošní prosinec v Helsinkách zažádali o odklad šampionátu na příští rok.

To už Finovi, jenž reprezentaci Suomi v minulosti dovedl ke světovému titulu, skončí smlouva u české reprezentace a má se více věnovat práci ve své rodné zemi, kde vzdělává trenéry.

„Ale můj zaměstnavatel ve Finsku je hodně flexibilní,“ naznačuje, že z jeho strany by nebyl problém se domluvit na pokračování do světového šampionátu. Český florbal bude reagovat i podle toho, na jaký termín bude šampionát v příštím roce odložen. „Já hlavně doufám, že půjde odehrát, ať už za rok, nebo za tři měsíce,“ říká Kettunen.

S reprezentací by měl v říjnu absolvovat turnaj Euro Floorball Tour v St. Gallenu, ale i jeho osud závisí na vývoji koronavirové situace. „Já jsem optimista, možná nepřijede Finsko, ale doufám, že Švédové a Švýcaři budou moct hrát,“ věří finský trenér.

Reklama