Hlavní obsah

Druhou etapu Gira vyhrál Farrar, v růžovém je šampion Evans

AMSTERODAM

Americký cyklista Tyler Farrar vyhrál ve spurtu hlavního pole druhou etapu Gira d'Italia, kterou ovlivnilo několik hromadných pádů v závěrečných kilometrech před cílem v Utrechtu. Růžový trikot vedoucího jezdce získal mistr světa Cadel Evans z Austrálie.

Foto: Christian Hartmann, Reuters

Australský cyklista Cadel Evans se raduje, na Giro jede v růžovém trikotu.

Článek

Evans profitoval z toho, že vítěz sobotní úvodní časovky Brit Bradley Wiggins zůstal po rozdělení pelotonu, způsobeném pády, v jedné ze zadních skupin a do cíle po 209 km dojel zhruba s více než půlminutovým odstupem. Třiatřicetiletý člen týmu BMC Evans vede před Farrarem o sekundu.

Farrar dosáhl na vítězství i přesto, že sám byl účastníkem jedné z nehod. "Jsem moc šťastný. Mým cílem bylo vyhrát etapu, což jsem dokázal. Doufám, že přidám ještě další vítězství," uvedl Američan, jehož nejvíce ohrožovali Matthew Goss z Austrálie a Ital Fabio Sabatini.

"Dneska to byl jeden z nejnebezpečnějších závodů, které jsem v kariéře absolvoval. Nevím, proč byli všichni tak nervózní," komentoval množství pádů lídr Evans.

Jediný český účastník Gira František Raboň dojel ve skupině s Wigginsem 37 sekund za vítězem a po nepovedené sobotní časovce je na celkové 116. pozici.

V pondělí je na programu poslední ze tří etap na nizozemském území. Mezi Amsterodamem a Middelburgem se pojede 224 km na rovné trati, takže se dá opět očekávat hromadný dojezd.

Giro d'Italia - 2. etapa Amsterodam - Utrecht (209 km):
1. Farrar (USA) 4:56:46, 2. Goss (Austr.), 3. Sabatini (It.), 4. Greipel (Něm.), 5. Petacchi (It.), 6. Sutton (Brit.), 7. McEwen, 8. Brown (oba Austr.), 9. Dean (N. Zél.), 10. Modolo (It.) všichni stejný čas...92. Raboň (ČR) -37.
Průběžné pořadí:
1. Evans (Austr.) 5:07:09, 2. Farrar -1, 3. Vinokurov (Kaz.), 4. Porte (Austr.) oba -3, 5. Millar (Brit.) -4, 6. Van Emden (Niz.) -7, 7. Nibali (It.) -8, 8. Stamsnijder (Niz.) -9, 9. Sieberg (Něm.) -10, 10. Goss -13...116. Raboň -1:21.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články