Hlavní obsah

Odveta Vémoly a Végha na obzoru? Zápas století by mohl dostat novou kapitolu

Praha

Vypadá to, že se diváci české MMA scény mají na co těšit. Po víkendovém turnaji OKTAGON 22 přišla na řadu otázka pro promotéry organizace. Je reálná odveta Karlose Vémoly s Attilou Véghem? Odpověď fanoušky možná překvapí. V celé situaci nastal nezanedbatelný pokrok.

První setkání Vémoly a Végha v listopadu 2019 skončilo vítězstvím slovenského bojovníkaVideo: Sport.cz

 
Článek

V listopadu 2019 napsal první kapitolu tohoto příběhu slovenský zápasník Atilla Végh. Po 127 vteřinách knokautoval Karlose Vémolu a vysloužil si ovace zaplněné O2 arény. Poté si však dal na dlouho pauzu a od "Zápasu století" se v kleci neobjevil. „Během přípravy na Karlose jsem měl těhotnou manželku a hodně věcí mi uteklo. Dohodli jsme se, ze jí to vynahradím a nebudu v roce 2020 zápasit," uvedl ve velkém rozhovoru pro šport.sk.

Uplynulo téměř jeden a půl roku a bývalý šampion organizace Bellator se stále v boji neobjevil. MMA ale dále zabírá velkou část jeho pracovního života. V Trnavském Spartakus Fight Gym se pod jeho vedením připravoval na souboj s Vémolou třeba i Václav Mikulášek, známý pod přezdívkou Baba Jaga.

Výzva století. Vémola v květnu 2020 oplatil Véghovi porážku z kleceVideo: Sport.cz

A další souboj s českým Terminátorem? Do nedávné doby utopie. Végh odmítl bojovat bez diváků, a navíc příliš neviděl smysl v odvetném souboji s veteránem UFC. „Kdybychom se měli bavit o Karlosovi, tak pod jedinou podmínkou – musí se mi to vyplatit finančně," tvrdil na sklonku roku 2020.

Situace se ale poněkud změnila. Vémola od drtivé porážky ušel další cestu, na které porazil po submisi norského policistu Thomase Robertsena a zmiňovaného Babu Jagu. Na turnaji OKTAGON 20 si připsal skalp Francouze Alexe Lohorého a v posledním souboji minulý víkend uškrtil slovenskou hvězdičku Milana Ďatelinku.

Také proto dostali promotéři Ondřej Novotný a Pavol Neruda na poturnajové tiskové konferenci jasnou otázku. Nabírá případná odveta reálnější obrysy? „Můžu potvrdit, že jsme o odvetě nedávno mluvili s Attilou a jeho týmem. Konkrétní sumy, dohody, nebo datumy nepadaly. Ale už pouhá debata znamená posun," uvedl slovenský spolumajitel organizace OKTAGON. „Velký posun," dodal významně Novotný.

Uskuteční se odveta Zápasu století mezi Karlosem Vémolou a Attilou Véghem?
Ano
80,6 %
Ne
19,4 %
Celkem hlasovalo 4201 čtenářů.

Reklama

Související témata: