Hlavní obsah

Rusko zvýšilo náskok v krasobruslařské World Team Trophy a je blízko výhry

Rusko zvýšilo náskok v krasobruslařské World Team Trophy a před závěrečným dnem je velmi blízko premiérovému triumfu v této týmové soutěži. Roli úřadujících mistrů světa dnes výhrami potvrdili tanečníci Viktoria Sinicinová a Nikita Kacalapov a sportovní dvojice Anastasia Mišinová, Alexsandr Galljamov. V součtu s volnými jízdami mužů, které ovládl trojnásobný světový šampion Nathan Chen z USA, vedou Rusové o osm bodů před obhájci trofeje ze Spojených států amerických.

Foto: Hiro Komae, ČTK/AP

Rusko zvýšilo náskok v krasobruslařské World Team Trophy

Článek

Tradiční krasobruslařská velmoc nasadila do letošního ročníku nevídaně silný tým a hodlá ukončit kralování Američanů a Japonců. Hlavním konkurentům se Rusko vyrovnalo i v mužské kategorii, která je jeho nejslabší disciplínou.

Třetí místo Michaila Koljady a pátá příčka Jevgenije Semeněnka přinesly dohromady 18 bodů, což byl stejný bodový zisk jako u dvojice japonských krasobruslařů a o bod více než u Američanů. Chen sice znovu porazil dvojnásobného olympijského šampiona Juzurua Hanjua a zvítězil, ale americká dvojka Jason Brown byla až osmá.

Ruská pozice je velmi výhodná i s ohledem na disciplíny, které zbývají. V sobotu se budou hodnotit volné jízdy sportovních dvojic a volné jízdy žen. V obou kategoriích mají Rusové v sestavě ty nejlepší z nedávného mistrovství světa ve Stockholmu.

Reklama

Související témata: