Hlavní obsah

Důležitá podpora! Český bojovník získal před zápasem velkého partnera

mak, jabSport.cz
Aktualizováno

Do dalšího zápasu v UFC proti Dominicku Reyesovi půjde Jiří Procházka s novou podporou v zádech. Český zápasník navázal na začátku dubna spolupráci se sázkovou kanceláří Fortuna, jejíž cílem bude vedle podpory samotného Procházky také další popularizace MMA v České republice. Bookmakeři věří, že by Procházka mohl v tomto, nebo příštím roce zaútočit na mistrovský pás polotěžké váhy nejprestižnější světové organizace.

Foto: sport.cz, Sport.cz

Zápasník MMA Jiří Denisa Procházka a jeho aktuální image

Článek

„Jiří Procházka je aktuálně nejlepším českým zápasníkem MMA s potenciálem stát se skutečnou sportovní hvězdou globálního významu. Věřím, že nepotrvá dlouho a budeme u toho, kdy se „Denisa" stane historicky prvním českým šampionem v UFC," uvedl generální ředitel sázkové kanceláře Fortuna David Vaněk.

„Fortuna je tradiční značka, která z českých kořenů dokázala vyrůst ve středoevropského šampiona. To je filozofie a přístup, který nás do velké míry spojuje. V UFC je mým jednoznačným cílem titul a jsem rád, že mám na své cestě podporu, o kterou se mohu opřít. V rámci spolupráce máme připravenou celou řadu projektů, které kromě jiného fanouškům ukážou i spoustu detailů ze zákulisí našeho týmu," řekl k novému partnerství Procházka.

Příznivci MMA se mohou těšit na cestu českého samuraje z jiného úhlu pohledu, možnost diskutovat, setkat se nebo si třeba i zatrénovat. Sázkaři pak jistě ocení řadu speciálních sázek. Český bojovník v rámci nové spolupráce přijal pozvání do Fortuna podcastu Romana Kovaříka, kde pohovořil třeba na téma shazování, které je velkým tématem posledních dnů.

Jiří Denisa Procházka finišuje s přípravou na zápas s Dominickem ReyesemVideo: Sport.cz

„Svou váhu kolem 97 kilogramů si držím do dne, kdy mám jít na váhu. Čtyři pět kilo shodím jak nic. Odvodním se horkou vanou nebo saunou. Druhý den jdu do zápasu opět s nějakými devadesáti sedmi kilogramy – tak abych mohl lítat, být lehký a svěží, ale zároveň si udržel sílu," upřesnila své předzápasové shazování pětka žebříčku polotěžké váhy v UFC.

A jakou stravou následně Procházka doplňuje kila po vážení? „Po váze jím hlavně hodně rýže a těstoviny. Rychlé sacharidy, které člověk rychle spálí. Mám potom čisté trávení, čistou mysl. Člověk si pak užívá daný moment," vysvětluje český MMA zápasník, který má před sebou souboj s americkým zápasníkem. Reyes je v žebříčku polotěžké váhy na třetím místě a pro Procházku znamená duel velkou výzvu.

Reklama

Související témata: