Hlavní obsah

Lavina, nebo výzva o titul. Procházka nadchnul parádním ukončením

Praha
Aktualizováno

Fenomenální výkon předvedl ve svém druhém představení v UFC Jiří Procházka. Přestože inkasoval velké množství úderů, stále dokázal směřovat za svým cílem, který se na konci druhého kola naplnil. Český zápasník MMA ukončil Američana Dominicka Reyese loktem z otočky a připsal si druhé vítězství v americké organizaci. Denisa navíc shrábl oba bonusy, jak za nejlepší výkon, tak za nejlepší zápas večera. K Procházkově výkonu se postupně vyjadřují největší tváře světového MMA.

Foto: Getty/UFC

Loket z otočky. Rozhodující moment druhého zápasu Jiřího Procházky v UFC.

Článek

„Moje předchozí cesta byla pro mě a můj tým učením, jak se stále zlepšovat, vstoupit do UFC a vzít titulový pás, ale s veškerou úctou a pokorou," připomněl Procházka svou dlouhou cestu do nejprestižnější organizace.

Jak se k velké výhře českého fightera vyjádřili přední postavy světového MMA a známé osobnosti českých bojových sportů? V drtivém množství případů se jednalo o slova chvály a naprostého udivení nad parádním výkonem bojovníka ze srdce Evropy.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Dana White (@danawhite)

S velice rychlou výzvou k zápasu přispěchal aktuální držitel pásu polotěžké váhy UFC. Polák Jan Blachowciz spíše zavtipkoval, že by se případný titulový duel mohl uskutečnit v Těšíně, tedy městě na česko-polských hranicích.

„Tenhle týpek je jako lavina, která se valí dolů a sráží všechny své soupeře. Jako svou hlavní zbraň používá kardio, a navíc má fantastickou bradu a skvělý zabijácký instinkt. Jsem z něho naprosto unešen!" chválil Procházku na svém twitterovém účtu bývalý šampion těžké i polotěžké váhy Daniel Cormier.

„Sakra, to bylo naprosté šílenství," uvedl na sociálních sítích úřadující šampion velterové váhy Kamaru Usman, který minulý týden knokautoval Jorgeho Masvidala. Další zápasník UFC Kevin Holland zmiňoval zajímavý účes Jiřího Procházky.

S velkými gratulacemi přispěchali na svých instagramových profilech i čeští veteráni UFC Karlos Vémola a Viktor Pešta. Pozadu nezůstal ani český judista a olympijský vítěz Lukáš Krpálek.

Dana White po zápase potvrdil, že vítěz zápasu Procházka – Reyes bude další v řadě, kdo se utká v titulové bitvě o pás polotěžké váhy. Českého bojovníka tato informace nejprve šokovala, pak ale přiznal: „Je to pro mě velká čest. Je tady ale nejdřív zápas mezi Blachowiczem a Teixeirou. Já jsem však připraven."

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Boston i díky Pastrňákovi triumfoval v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články