Hlavní obsah

Pětadvacátý OKTAGON! Kdo se stane králem těžké váhy?

Praha

Brněnská pevnost opět přichystána. V sobotních 18:00 startuje další turnaj největší tuzemské organizace OKTAGON MMA. Pětadvacáté pokračování nabídne titulovou bitvu o pás těžké váhy mezi Slovákem Martinem Budayem a polským válečníkem Kamilem Mindou. Do boje půjde také slovenská naděje Monika Chochlíková, která se po úspěšné premiéře v prestižní organizaci Bellator poprvé představí také v Brně. Připraveno je vydatné jedenáctizápasové menu.

Foto: OKTAGON MMA

Monika Chochlíková (vpravo) a Giulia Chinellová na vážení před turnajem OKTAGON 25.

Článek
Fotogalerie

Třešničkou celého večera bude souboj těžkých vah o mistrovský pás organizace OKTAGON MMA. Slovenský zápasník Martin Buday bude zápasit s polským veteránem Kamilem Mindou. Diváci na turnaji OKTAGON 25 ale uvidí v akci více Slováků. V lehké váze si to rozdají v souboji dvou slovenských gymů Karol Ryšavý a Marek Bartl. Po půlroční pauze se předvede ve střední váze Samuel Krištofič, jehož vyzve výrazně nižší bojovník z Americké Samoy Al Matavao.

Vrací se také Ronald Paradeiser. Slovenský mladík má za sebou neúspěšný pokus o zisk titulu lehké váhy, který vybojoval zkušený Ivan Buchinger. Vytáhlý bojovník se bude moct nastartovat v zápase s německým Turkem Ardou Adasem.

Ve velterové váze se představí dva bojovníci, kteří v tuzemské organizaci ještě nebojovali. Veterán americké organizace UFC Bojan Veličković má na svém kontě i skalp Jiřího Procházky! V prvním zápase v OKTAGONU prověří jeho síly šestatřicetiletý Francouz Emmanuel Dawa.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Premiéru si odbude také slovenská naděje Monika Chochlíková. Jedna z nejlepších slovenských kickboxerek má za sebou první MMA zápas a hned v prestižním Bellatoru, kde přesvědčivě porazila Francouzku Jade Jorandovou. Nyní ji čeká osmadvacetiletá italská soupeřka Giulia Chinellová.

Do boje půjdou také čeští zápasníci. S Alžířanem Abdelem Driaiem se poměří Zdeněk Polívka, který má na svém kontě čtyři vítězství v řadě. Tomáš Fiala se vrací po březnové porážce s Ondřejem Petráškem zápasem se slovenským ranařem Františkem Fodorem. V dalším česko-slovenském souboji půjdou do klece člen Reinders gymu Václav Holota a sedmadvacetiletý bojovník z Bratislavy Daniel Hromek.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Organizace OKTAGON MMA připravila po vzoru zahraničních organizací novinku! Na nadcházející turnaj OKTAGON 25 bude připravena funkce videorozhodčího. Ringový sudí tak bude moci přezkoumat své rozhodnutí za pomoci a asistence kolegy u videa.

„Dít se tak může ale pouze v případě finálního verdiktu. Pokud například rozhodčí ukončí zápas na TKO, může se u videa přesvědčit, zda ukončovacího úderu nebylo dosaženo nedovoleným způsobem. V takovém případě může rozhodčí zvrátit výsledek zápasu v neprospěch bojovníka, který duel tímto nedovoleným způsobem ukončil, naopak ve prospěch ukončeného. Podobně se to může dít i v případě submisí," vysvětluje šéf rozhodčích Pavel Touš.

Reklama

Související témata: